Središnja proslava Tjedna filantropije 2018. u Dubrovniku

Povodom obilježavanja Europskog dana filantropije i zakladništva, Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, u suradnji s Gradom Dubrovnikom i Sveučilištem u Dubrovniku, organizira središnju proslavu Tjedna filantropije 2018. Proslava će se održati u prostoru Sveučilišta u Dubrovniku 29. rujna 2018. s početkom u 10 sati.


Događanje će se sastojati od dva dijela: izložbenog/interaktivnog, koje će se održati u dvorišnom prostoru Sveučilišta te konferencijskog, koje će se održati u amfiteatru Sveučilišta uz sudjelovanje eminentnih međunarodnih stručnjaka za filantropiju.

Republika Hrvatska se ove godine po treći put uključuje u obilježavanje Europskog dana filantropije i zakladništva, koji se u cijeloj Europi obilježavaa 1. listopada. Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, u suradnji s Europskom zakladom za filantropiju i društveni razvoj, odlučila je podržati aktivnosti Tjedna filantropije 2018., koji će se održati od 23. rujna do 1. listopada u većim gradovima u Hrvatskoj, s tim da će ovogodišnje stredišnje događanje biti u Dubrovniku 29. rujna.

Obilježavanje Europskog tjedna filantropije u Dubrovniku omogućit će zakladama uključenim u Hrvatski forum zaklada "ZaDobro.BIT" predstavljanje njihovog rada, provedbu niza interaktivnih događanja vezanihuz filantropiju (za djecu, mlade i odrasle) te izložbu o filantropiji u Hrvatskoj.