Sjećanje na stradale hrvatske branitelje iz Imotskog

Dubrovnik se na današnji dan sjeća važne uloge i žrtve hrvatskih branitelja s područja Imotskog u obrani i oslobađanju šireg dubrovačkog područja.

 

Tim povodom kod spomenika u Trstenom priređen je komemorativni program kojim je obilježena 26. obljetnica podizanja spomen obilježja u sjećanje na 36 imotskih vitezova poginulih na južnom ratištu u Domovinskom ratu te na 31. obljetnicu deblokade Golubova kamena.

 

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković uputio je nekoliko riječi obiteljima palih imotskih vitezova, njihovim suborcima, predstavnicima Grada prijatelja Imotskog s gradonačelnikom Ivanom Budalićem i ostalim okupljenim sudionicima programa. –„Kultura sjećanja je vrlo bitna. One koji su svoje živote dali za našu Domovinu čini živima, ali nas istovremeni poziva na oprez da se nikad ništa slično ne bi ponovilo. Moramo biti ponosni na njih i s pijetetom ih se sjećati zauvijek. Danas se u javnom prostoru često vodi rasprava o tome koji su simboli ispravni, a koji neispravni. Odgovor na to pitanje daje nam naša bliska prošlost. Ispravni simboli su oni koji su nas branili, a neispravni oni koji su nas napadali“, rekao je gradonačelnik Mato Franković.

 

Izaslanstvo Grada Dubrovnika, uz gradonačelnika, činili su još pročelnik Upravnog odjela za proračun, financije i naplatu Ante Vojvodić te pročelnik Službe za unutarnju reviziju Ivan Bajić.

 

Sveta misa zadušnica služena je u mjesnoj crkvi Svetog Vida.

 

 

 

 

 

lijevo
desno