Sjećanje na stradale hrvatske branitelje na Bosanci

Povodom 26. obljetnice stradavanja hrvatskih branitelja na spomen obilježju na Bosanci održana je prigodna komemoracija sjećanja.

U znak sjećanja na hrabre hrvatske branitelje ispred Grada Dubrovnika vijenac su položili i svijeću zapalili privremena pročelnica Ana Hilje, privremeni pročelnici Zdenko Medović i Miho Katičić te zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Željko Raguž.

Na tom mjestu prije 26 godinama živote su u borbama s agresorskom srpsko-crnogorskom vojskom položili hrvatski branitelji Hamdija Kovač, Mario Pezzi, Željko Raguž, Antonio Vatović, Franzi Lazibat, Vedran Ivošević te Željko Putica.

Vijence su položili i svijeće zapalili predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije, obitelji poginulih branitelja, predstavnici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske i Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Dubrovnik ispred organizatora, kao i predstavnici drugih udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Stradalim hrvatskim braniteljima počast će se odati u subotu, 11. studenog i kod spomen obilježja u Komolcu i na Stinčjeri.

lijevo
desno