Sigurno ljeto u gradu i na otocima

Grad Dubrovnik i ove godine financira djelovanje Spasilačke službe Crvenog križa Dubrovnik, za što je osigurano 70.343,00 eura. Obučeni spasioci su od 27. lipnja prisutni na gradskim plažama Mandrač i Danče, a od idućeg tjedna i na plažama u Štikovici i na Bellevueu. Na ovaj način nastavlja se dugogodišnja suradnja Grada i gradskog društva Crvenog križa s ciljem sigurnog boravka na našim plažama.

 

Uz sufinanciranje Turističke zajednice grada Dubrovnika, Rezervata Lokrum i Društva prijatelja dubrovačke starine, timovi prve pomoći Crvenog križa ove su godine ponovno prisutni na najposjećenijim lokacijama i to na dva punkta na Lokrumu, dva na Stradunu i dva na zidinama.

 

U povijesnoj jezgri ovo je ljeto ponovno otvorena turistička ambulanta, u Androvićevoj ulici, u prostoru kojeg je Grad Dubrovnik dodijelio Domu zdravlja za potrebe ambulante te u prethodnim godinama i financirao njezino djelovanje.

 

Grad Dubrovnik brine i za zdravstvenu sigurnost stanovnika udaljenijih područja grada pa tako već šestu godinu zaredom nastavlja osiguravati financijska sredstva za punkt pripravnosti hitne medicine na otocima Šipanu, Lopudu i Koločepu. Za interventni tim na Elafitima i to cijelu kalendarsku godinu, temeljem ugovora o poslovnoj suradnji sa Zavodom za hitnu medicinu DNŽ, osigurana su sredstva u visini od 37.162,00 eura.

 

Sklopljen je i ugovor s Domom zdravlja Dubrovnik za cjelogodišnji rad ambulante na otoku Koločepu. U tu svrhu osigurano je 18.315,00 eura za troškove plaće i dodatka na plaću za liječnika obiteljske medicine.

 

Nastavljena je i poslovna suradnja s medicinsko-biokemijskim laboratorijem u svrhu osiguranja pružanja primarne zdravstvene zaštite laboratorijskih usluga stanovnicima naselja Mokošica. Ukupan iznos za ugovoreno razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca 2023. iznosi 17.519,00 eura.