Sastanak o projektima na području Gradskog kotara Komolac

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, pročelnica Upravnog odjela za gospodarenje imovinom, opće i pravne poslove Marijeta Hladilo i pročelnica Upravnog odjela za izgradnju i upravljanje projektima Paula Pikunić Vugdelija sastali su se danas s predstavnicima Gradskog kotara Komolac na temu projekata planiranih u ovom dijelu grada.

 

Predstavnike Kotara izvijestili su o fazama u kojima se nalaze, ponajprije imovinsko-pravnim statusima, s obzirom da za one projekte za koje je već izrađena projektna dokumentacija upravo o tome ovisi apliciranje za EU sredstva.

 

Glavni projekti već su izrađeni za boćalište u Šumetu, gdje se planira adaptacija postojećeg boćališta i pomoćne građevine te izrada novih potpornih zidova, igralište u Komolcu, gdje je predviđena rekonstrukcija postojećih igrališta te boćarsku dvoranu u Komolcu, vrijednu preko 12 milijuna kuna, koja će uz boćarski teren sadržavati i klupske prostore. Uz navedeno u planu je i igralište u Šumetu, za kojeg se kreće u izradu projekta.

 

Razgovaralo se i o pristupnoj cesti za budući vrtić u Komolcu, za kojeg je u tijeku izrada glavnog projekta, dok se za cestu izrađuje idejni projekt.

 

lijevo
desno