Sastanak Gradske uprave s ugostiteljima na temu predstojeće sezone

Prvi put u organizaciji Grada Dubrovnika održan je sastanak s ugostiteljima za pripremu sezone, kako bi čuli s kojim se problemima suočavaju ugostitelji i koji su prijedlozi za njihovo rješavanje. Ujedno su predstavnici dijela  gradskih tvrtki i upravnih odjela prezentirali novosti vezano za rad ugostiteljskih objekata te planove za nadolazeću turističku sezonu.

 

''Pred nama je sezona 2018. koja obećava, a prije toga smo imali rekordnu sezonu. No, te iste 2017. godine je u poznatom svjetskom mediju osvanuo tekst naziva 'Smrt Dubrovnika'. To je bilo 10 dana nakon što sam postao gradonačelnik. Odmah smo reagirali kako bismo sanirali štetu i bilo je malo onih koji su prepoznali opasnost tog trenutka i kako se naš uspjeh u budućnosti može pretvoriti u neuspjeh. Činjenica je kako nam ide jako dobro no želimo da nam dobro ide i sljedećih 10 ili 15 godina i zato treba izbjeći negativnosti. Zato smo povukli niz poteza za koje smatramo kako su bili opravdani i nužni kako bismo donijeli relaksaciju povijesne jezgre koja ima najveći pritisak po pitanju javnih površina. Ne dolazi se  u Grad samo zbog Star Warsa i Game of Thrones nego zbog onoga što su nam ostavili naši stari, jer to je osnovno. Potezi koje smo vukli sigurno nisu politički popularni jer bi ih povukli neki prije nas da je to tako. Nisam vukao popularne političke poteze nego sam radio sve kako bih ulogu gradonačelnika obavljao najbolje što mogu i znam'', rekao je na sastanku gradonačelnik Mato Franković.


Osvrnuo se i na pitanje kruzera, naglasivši kako ove sezone neće biti kaosa zahvaljujući promišljenom i odgovornom upravljanju Gradom. Po pitanju javnih površina upozorio je kako se bilo kakva odstupanja od propisa neće tolerirati. ''Svaki ću dan tražiti od komunalnog redara da mi kaže gdje je bio, što je radio i što je vidio. Poštujem svakoga, ali nema zaštićenih. Samo tražimo da poštujete ono što ste dobili, sukladno ugovoru'', poručio je gradonačelnik na ovu temu.

Također je ponovljeno kako se dostava unutar gradskih zidina mora obaviti do 8 sati ujutro. ''U dva sata ujutro počinje pranje ulica u Gradu. Dotad morate iznijeti smeće i očistiti objekte. Mi peremo ulice, susrećemo se s problemima, stolovima i stolicama. Pranje Straduna mora završiti do 5 ujutro i onda nastupa opskrba grada. Ona mora završiti do 8 sati ujutro, a potom dolaze kamioni Čistoće koji pokupe sve što ostane iza opskrbe i potrebno je iznijeti to iz Grada do 9 sati'', rekao je gradonačelnik Franković.