Sastanak gradonačelnika s opskrbljivačima ususret sezoni

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković održao je jučer poslijepodne sastanak s predstavnicima dobavljača koji obavljaju uslugu dostave restoranima i ostalim poslovnim subjektima u povijesnoj jezgri, kao priprema za predstojeću sezonu.

 

Usuglašeno je kako su prošlogodišnje mjere dobro funkcionirale te će se po istom principu raditi i ovu sezonu. Tako će dostavna vozila moći ulaziti u povijesnu jezgru prema operativnom planu, odnosno točnom vremenskom rasporedu, kako bi se smanjio istovremeni broj vozila na Stradunu.

 

Gradonačelnik je najavio i kako Sanitatu uskoro stižu nova elektrovučna vozila, čime će se povećati mogućnost brže i kvalitetnije opskrbe povijesne jezgre.

 

Podsjetio je i kako je Odlukom o komunalnom redu od prošle godine na snazi zabrana korištenja paletara s ciljem smanjenja buke i očuvanja kulturne baštine, odnosno omogućeno je korištenje vozila samo s napumpanim gumama. Dio ovih mjera donesen je nastavno na iskazane potrebe stanovnika na zboru građana Gradskog kotara Grad.

lijevo
desno