Čak 18 direktnih linija s Dubrovnikom od iduće godine uvodi Ryanair

Zračni prijevoznik Ryanair u dubrovačkoj Zračnoj luci Ruđer Bošković otvara svoju bazu, a od iduće godine Dubrovnik će direktno biti povezan s 18 destinacija. U sezoni 2024./2025. postojeće linije prema Beču i Dublinu bit će aktivne i tijekom zime dva puta tjedno, kao i nova direktna linija za London. Uz ove, Ryanair će Dubrovnik od travnja povezivati s Berlinom, Krakowom, Milanom, Parizom, Poznanom, Rimom, Stockholmom, Helsinkijem, Memmingenom, Wroclawom, Oslom, Düsseldorfom, Brusselsom, Baden-Badenom i Manchesterom.

 

''Promocija Dubrovnik s ovolikim brojem novih linija odjednom iznimka je i za poslovanje Ryanaira, što svjedoči o tome koliko im je to važno, a cjelogodišnje linije su nešto što nas izuzetno veseli i zahvaljujemo svima koji su bili uključeni u ovaj proces, to za Dubrovnik puno znači. Hotelijeri i ugostitelji sada mogu na vrijeme pripremiti svoju ponudu za iduću zimu. Sve ovo dodatan je poticaj i za naš rad jer time ostvarujemo naš cilj održivosti i cjelogodišnjeg turizma'', kazala je u ovoj prigodi zamjenica dubrovačkog gradonačelnika Jelka Tepšić.

 

Novosti za Dubrovnik predstavljene su na današnjoj konferenciji za novinare. Direktor Zračne luke Viktor Šober, istaknuo je važnost postignutog dogovora za cjelokupno dubrovačko gospodarstvo.

 

"Naš glavni cilj je bila zima i to smo osigurali s tri cjelogodišnje linije - Beč, London i Dublin. Što se tiče Zračne luke mi smo napravili taj prvi iskorak, a sada je na turističkom i uslužnom sektoru da na temelju ovih dogovora pripreme ponudu kako bi grad bio življi i tijekom zime. Ovim dogovorom Dubrovnik zaista radi jedan dodatni iskorak u turističkom segmentu i profilira se kao 'city break' destinacija", kazao je Šober.

 

Već u prvih 12 mjeseci ovaj niskobudžetni avioprijevoznik očekuje 600 tisuća putnika na ovim letovima, ali i otvaranje 500 pozicija za zapošljavanje među kojima je i 60 visoko plaćenih pilota i kabinskog osoblja.

 

''Kao najveći brzorastući avioprijevoznik u Europi i Hrvatskoj, Ryanair je zadovoljan najaviti kako Dubrovnik postaje naša ljetna 24-satna baza. Omogućit ćemo najniže cijene i najbolji izbor kako za Hrvate tako i za turiste u sezoni 2024.“, naglasio je komercijalni direktor Ryanaira Jason McGuinness.

 

Ryanair će u ljetnoj sezoni u Dubrovnik letjeti s dva Boeinga, kapaciteta većeg od uobičajenog, čije su emisije buke za 40 posto manje te troše 16 posto manje goriva, što je u skladu sa smjerom održivosti kojeg Dubrovnik zagovara u razvoju turizma.

lijevo
desno