Respect the City predstavljen na prvoj Mediteranskoj konvenciji o održivom turizmu

Zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić i pročelnik Upravnog odjela za turizam, gospodarstvo i more Marko Miljanić borave u Barceloni gdje sudjeluju na prvoj Mediteranskoj konvenciji o održivom turizmu koja se održava od 5. do 7. lipnja.

 

Riječ je o konvenciji koja okuplja preko 70 govornika i 200 predstavnika na europskoj, nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini turističkog sektora iz privatnih i javnih tijela te institucija visokog obrazovanja.

 

Ovom prigodom je Grad Dubrovnik dobio još jednu priliku predstaviti projekt Respect the City, a zamjenica Tepšić bila je panelist na temu „Suočavanje s prekomjernim turizmom: izazovi održivosti, iskustva turista i lokalne zajednice“. Pokazala je na koji način se gradska uprava suočava s problemom prezasićenosti, osigurava bolju raspodjelu posjetitelja i suzbija negativne učinke prekomjernog turizma.

 

Cilj ove konvencije je potaknuti kvalitetnu raspravu o temama za promicanje održivog turizma i pružanje platforme za predstavljanje rješenja koja su nastala iz projekta MED zajednice za održivi turizam. 

 

lijevo
desno