Reakcija gradonačelnika: Libertas je mnogima bio kasica prasica, a problemi su počeli kad je kasica zatvorena

Reakcija gradonačelnika Grada Dubrovnika Mata Frankovića na danas održanu konferenciju za novinare predstavnika Sindikata hrvatskog vozača i dijela djelatnika Libertasa Dubrovnik d.o.o.

 

"Današnja konferencija za novinare predstavnika Sindikata hrvatskog vozača i dijela vozača Libertasa, tijekom koje je, kao jedna od primjedbi, istaknuto kako vozači dnevni utržak moraju predavati na vrijeme ističe cijelu genezu problema u ovoj gradskoj tvrtki. To naši sugrađani ne znaju, ali pojedini vozači utržak su predavali tek nakon mjesec dana, što dodatno oslikava kako se u prošlosti upravljalo Libertasom.

 

Grad Dubrovnik i Uprava Libertasa sustavno rješavaju brojne nagomilane probleme koje ovo društvo opterećuju godinama, a nakon što je provedena financijska konsolidacija društva otkriven je problem prekovremenih sati te je ova uprava započela s rješavanjem i ovog problema koji se vuče već deset godina. U tu svrhu napravljena je i rezervacija iznosa za isplatu prekovremenog rada, i to za razdoblje posljednjih pet godina.

 

O ovim, ali i o drugim pitanjima bit će riječi na skupu radnika koji će se u Libertasu održati vrlo skoro, a nakon što bude izrađena revizija postojećeg linijskog prometa i kad se utvrdi točan broj potrebnih vozača koje će Libertas zapošljavati u budućnosti, Grad Dubrovnik je voljan sjesti i razgovarati s predstavnicima svih nadležnih sindikata.

 

Unatoč izazovima, uvjereni smo kako ovu gradsku tvrtku, koja svoje korijene vuče još od vremena dubrovačkog tramvaja, čeka svijetla budućnost. Osnaživanju tvrtke svakako će doprinijeti i širenje komercijalnog poslovanja što će dovesti do značajnog povećanja plaća i uvjeta rada svih djelatnika Libertasa."

 

lijevo
desno