Raste broj korisnika subvencije studentske i srednjoškolske autobusne karte

Grad ZA učenike i studente

Projekt subvencija studentske i srednjoškolske autobusne karte na relaciji Dubrovnik-mjesto studiranja /učenja i obratno počeo se provoditi u rujnu prošle godine, a dosadašnji podaci o ostvarenju mjere potvrđuju njenu opravdanost. Naime, u akademskoj godini 2017/18 subvencije je već koristilo preko 200 studenata, a za koju namjenu je iz gradskog proračuna isplaćeno nešto više od 58 tisuća kuna. 


Raščlanjeno kalendarski, zahtjeve za subvencijom karata u 2017. godini podnijelo je 78 studenata za što je isplaćeno 17.509,79 kuna, dok je u ovoj godini, zaključno s 15. svibnja, broj studenata korisnika ove mjere više nego udvostručen u odnosu na razdoblje rujan-prosinac 2017. Zahtjeve je podnijelo 197 studenata, dok vrijednost isplaćenih subvencija iznosi 40.637,00 kuna. 

Podsjetimo, mjera subvencioniranja cijene studentske i srednjoškolske autobusne karte na relaciji Dubrovnik – mjesto studiranja /učenja i obratno provodi se od 1. rujna 2017. godine, a zahtjevi za sufinanciranje autobusnih karata podnose se Upravnom odjelu turizam, gospodarstvo i more Grada Dubrovnika u roku od 90 dana od završetka putovanja.

Grad Dubrovnik subvencionira 50%  cijene karte, odnosno najviše do maksimalnog iznosa od 250,00 kn za povratnu katu ili 125,00 kn za jednosmjernu kartu. Maksimalan broj subvencija tijekom jedne akademske/školske godine koje će Grad Dubrovnik isplaćivati jest četiri povratne karte, odnosno osam jednosmjernih karata po korisniku. Pravo na subvenciju cijene autobusne karte imaju svi studenti koji studiraju izvan mjesta prebivališta i učenici srednjih škola koji se ne mogu obrazovati za zanimanja jer ista nisu u programu srednjih škola na području Grada Dubrovnika, s prebivalištem na području Grada Dubrovnika. 

Više detalja o ovoj mjeri, načinu korištenja i potrebnoj dokumentaciji mogu se pronaći na stranicama UO turizam, gospodarstvo i more Grada Dubrovnika.