Raspisana javna nabava za rekonstrukciju javne rasvjete

Nakon provedenog postupka javnog savjetovanja za projekt rekonstrukcije i modernizacije sustava javne rasvjete Grada Dubrovnika, danas je pokrenut i postupak javne nabave za izvođenje projekta. Postupak je otvoren do 10. lipnja, do kada se prikupljaju ponude za nabavu robe, odnosno izvršenje predmetnih usluga, procijenjene na 14 milijuna kuna, a što će u konačnici doprinijeti značajnim uštedama.

 

Projekt cjelovite rekonstrukcije i modernizacije sustava javne rasvjete Grada Dubrovnika obuhvaća 3739 zastarjelih rasvjetnih tijela na širem gradskom području. Postojeći sustav sastoji se od 46 različitih tipova energetski neučinkovitih i ekološki neprihvatljivih svjetiljki, koje će se ovim projektom zamijeniti visoko efikasnim LED svjetiljkama. To će doprinijeti zaštiti okoliša i povećanju energetske učinkovitosti sustava javne rasvjete.

 

Novčana ušteda na troškovima električne energije koja će se postići ovom rekonstrukcijom, u odnosu na zatečeno stanje, veća je od dva milijuna kuna na godišnjoj razini, a dodatno će se značajno smanjiti i troškovi održavanja sustava.

 

Grad Dubrovnik predmetnu investiciju financira kreditom HBOR-a s rokom otplate od sedam godina te fiksnom kamatnom stopom od 0,5 posto.