U dubrovačkim školama 60 prvašića više, nova škola u povijesnoj jezgri primila prve učenike

U dubrovačke osnovne škole danas je krenulo 460 učenika prvih razreda, šezdeset više nego prošle godine. Tim povodom gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i njegovi suradnici, predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica i zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić sudjelovali su u programima koje su škole organizirale kako bi pozdravili svoje prvašiće i poželjeli im sretan i uspješan početak formalnog obrazovanja.

 

Gradonačelnik Mato Franković pozdravio je polaznike prvih razreda i njihove roditelje u OŠ Mokošica. Pritom je roditeljima poručio kako će rekonstrukcijom i dogradnjom OŠ Mokošica ući u sustav nastave u jednoj smjeni te je najavio skori početak radova na izgradnji dvosmjerne spojne ceste Tamarić, zahvata koji uvelike rješava dugogodišnji prometni problem jer će se izgradnjom ove ceste osigurati i uredno prometovanje do škole.

 

Gradonačelnik je potom pozdravio prvu generacije polaznika OŠ Marina Getaldića i njihove roditelje u novom objektu u Ulici Ilije Sarake. Iskazao je čast što ima priliku sudjelovati u ovom povijesnom trenutku otvaranja nove škole u staroj gradskoj jezgri i uputio zahvalu donatorima Zakladi Caboga Stifung te gosparu Ivu Felneru. Ukupno ulaganje u obnovu i adaptaciju te opremanje OŠ Marina Getaldića na dvije lokacije (objekt u Ulici Ilije Sarake i zgrada Centar) iznosi 2.5 milijuna eura.

 

Predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica posjetio je OŠ Montovjerna gdje je najmlađim učenicama i učenicima poželio sretan prvi dan škole. –„Želim vam da se u školi ugodno osjećate, da budete radosni i da uspješno savladate prvi razred, i sve što dolazi nakon toga“, rekao je.

 

Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić pridružila se obilježavanju početka nove školske godine u OŠ Marina Držića i OŠ Ivana Gundulića, a pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić obišao je  OŠ Antuna Masle u Orašcu i OŠ Lapad.  

 

U šest godina mandata ove gradske uprave u sustav osnovnoškolskog obrazovanja uloženo je 20 milijuna eura, otvorene su dvije nove škole, energetski su obnovljene tri škole te su provedena značajna ulaganja u čitav sustav.

lijevo
desno