Program za 1. listopada 2023. – ''Da se ne zaboravi''

Grad Dubrovnik i Udruga hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskog rata Dubrovačko-neretvanske županije organiziraju obilježavanje 32. obljetnice početka napada na Grad – 1. listopada 1991. godine.

 

U sklopu programa ''Da se ne zaboravi'', u nedjelju 1. listopada 2023., polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća te prigodnim programom odat će se počast svim poginulim braniteljima i stradalim civilima.

 

PROGRAM – nedjelja 1. listopada 2023.

 9:00 - Polaganje vijenaca kod Spomen križa na groblju Boninovo

10:30 - Prigodan školski program na Srđu - amfiteatar

12:00 - Polaganje vijenaca uz molitvu na Srđu

17:00 - Nastup ''Gradske glazbe Imotski'' i ''Gradske glazbe Dubrovnik'' ispred crkve sv. Vlaha

18:00 - Spuštanje vijenaca u more u znak sjećanja na poginule na moru (brod Tirena isplovit će iz Luke Gruž)

19:00 - Sveta misa za sve poginule u Domovinskom ratu služit će se u Crkvi Male braće

 

Posebni gosti ovogodišnjeg obilježavanja, iz grada prijatelja Imotskog, su Hrvatski puhački orkestar ''Gradska glazba Imotski'', koja ove godine slavi 153. obljetnicu. S Gradskom glazbom Dubrovnik, u čast ovogodišnjeg bratimljenja dva grada, na kraju koncerta priredit će zajedničku izvedbu, nakon čega će Gradska glazba Dubrovnik nastaviti sa svojim promenadnim nastupom Stradunom.

 

Kao 6-erostruki prvaci Hrvatske ''Gradska glazba Imotski'' među najboljim je puhačkim orkestrima, s mnogobrojnim državnim i međunarodnim nagradama i priznanjima. Gostovali su po cijeloj Hrvatskoj i Europi te snimili i izdali tri CD-a.