Proglašeni najbolji sportaši u 2022. godini

Svečanost proglašenja najboljih dubrovačkih sportaša u 2022. godini održana je jučer u Studentskom Domu Dubrovnik, gdje su nagrade najboljima u ime Grada Dubrovnika dodijelili predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica i zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić.

 

Predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica u svom govoru je uputio čestitke sportašima na svim uspjesima u protekloj godini te roditeljima, trenerima i svim djelatnicima u klubovima koji predano rade, naglasivši da će Grad Dubrovnik nastaviti ulagati u sportsku infrastrukturu.

 

- Ove godine ukupno u proračunu Grada Dubrovnika izdavanje za sport sa svim stavkama iznosi šest i pol milijuna eura. Od toga, putem Dubrovačkog saveza sportova za vaše aktivnosti namijenili smo dva milijuna eura. U 2023. godini imamo velike planove za sportsku infrastrukturu, a jedan od najvažnijih prioriteta je nova sportska dvorana u Gospinom polju za koju ćemo početkom lipnja dobiti građevinsku dozvolu, dok ćemo postojeću dvoranu prijaviti na europske fondove za energetsku obnovu kako bi ta dvorana bila dostojna – istaknuo je predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica, dodajući da su započete aktivnosti oko izgradnje školske sportske dvorane u Orašcu.

 

Drugu godinu za redom najuspješnijom sportašicom u 2022. godini proglašena je Petrunjela Pavić iz Judo kluba Dubrovnik, zahvaljujući uspjesima koje je ostvarila postavši mlađe seniorska prvakinja Europe u kategoriji do 78 kilograma te osvojivši po jednu brončanu medalju na Mediteranskim igrama u kategoriji do 78 kilograma, na European Openu u Sarajevu te na European Openu u Pragu. Njezin trener Mateo Semiz proglašen je najboljim trenerom, također drugu godinu za redom.

 

Loren Fatović, kao osvajač brončane medalje u Regionalnoj ligi i četvrtfinalist završnog turnira europske Lige prvaka s Jugašima te četvrti na Svjetskom prvenstvu i zlatni na Europskom prvenstvu s hrvatskom reprezentacijom, proglašen je najuspješnijim sportašem. Vaterpolski klub Jug Adriatic osiguranje proglašeni su najuspješnijom momčadi, dok je najuspješnija ženska ekipa Ženski košarkaški klub Ragusa, prvakinje Hrvatske i polufinalistice Kupa Ružica Meglaj Rimac. Marinko Matulović je dobitnik Nagrade za životno djelo Dubrovačkog saveza športova.

lijevo
desno