Pročelnik Brčić sudjelovao na tematskom savjetovanju gradova i općina prijatelja djece

Pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić sudjelovao je u radu tematskog savjetovanja koordinatora akcije "Gradovi i općine - prijatelji djece", koje se u ponejeljak, 17. rujna 2018. godine održalo u Samoboru. 

Organizatori savjetovanja bili su Savez društava Naša djeca Hrvatske i Središnji koordinacijski odbor akcije "Gradovi i općine - prijatelji djece" uz pokroviteljstvo UNICEF-ovog ureda za Hrvatsku. Tema savjetovanja bila je "Važnost ulaganja lokalnih i regionalnih zajednica u djecu".

Svi sudionici savjetovanja su se složili da su ulaganja u programe i projekte za djecu, posebice ulaganja u programe ranog razvoja, najbolja i najisplativija ulaganja, jer će djeca u budućnosti postati nositelji ekonomskog i društvenog razvoja. Ovo posebice vrijedi za djecu koja dolaze iz rizičnih skupina.

Pročelnik Brčić održao je zapaženu prezentaciju programa i projekata koje Grad Dubrovnik provodi u okviru akcije "Grad Dubrovnik - prijatelj djece". Prezentacijom se ističe strateško opredjeljenje Grada Dubrovnika za stalnu skrb o mladim naraštajima, za što se ulažu velika materijalna sredstva i rad, kako bi se osigurali uvjeti za kvalitetno odrastanje i sazrijevanje mladih u pozitivno orijentirane građane. U razdoblju od 2006., kad je Grad Dubrovnik zaslužio prestižnu titulu prijatelja djece, ostvareni su brojni projekti u svim oblastima važnim za život i razvoj djece. Grad Dubrovnik osmislio je i proveo brojne projekte i manifestacije u okviru strateškog programa "Mladi i Grad skupa", poglavito "Forum mladih" i "Društvena infrastruktura za djecu i mlade". Samo u 2017. godini Grad Dubrovnik je za programe za djecu iz svog proračuna izdvojio preko 51 milijun kuna.