Pročelnica Antić Brautović na proslavi 30. obljetnice djelovanja udruge DEŠA Dubrovnik

Pročelnica Upravnog odjela za kulturu i baštinu Julijana Antić Brautović sudjelovala je danas na proslavi 30. obljetnice djelovanja udruge DEŠA Dubrovnik, održanoj u popodnevnim satima u Lazaretima. Formalno osnovana 1993., ova nevladina organizacija djeluje u Dubrovniku od početka Domovinskog rata 1991. godine, s ciljem pomoći ženama žrtvama rata i njihovim obiteljima.

 

Gradska uprava podrška je DEŠI od samih početaka te osigurava prostor u Lazaretima za potrebe udruge od 1996., istaknuto je na svečanosti. Predsjednica udruge Jany Hansal uručila je pročelnici Antić Brautović zahvalnicu Gradu na svesrdnoj pomoći i podršci kroz 30 godina djelovanja udruge.

 

“Jedna od posebnosti DEŠE je rad na očuvanju tradicijske i kulturne baštine kao identiteta dubrovačkog kraja. Ogroman je DEŠIN doprinos čemu svjedoče brojna priznanja koja je dobila, između ostalih I nagrada Grada Dubrovnika, ali i nedavno dodijeljena nagrada Hrvatske gospodarske komore. Svima vama koji ste doprinijeli na izgradnji DEŠE I ostavili svoj trag u ovih 30 godina čestitam od srca i budite ponosni na sebe jer mi smo ponosni na vas”, kazala je pročelnica Antić Brautović pri preuzimanju zahvalnice.

 

U centralnom dijelu programa prikazan je dokumentarni film o tri desetljeća uspješnog rada ove udruge u zajednici, autora Tonka Jovića.

 

DEŠA je organizacija civilnoga društva koja radi na održivom društvenom, ekonomskom, kulturnom i ekološkom osnaživanju i izgradnji zajednice. Aktivno odgovara na potrebe građana, a osobito pruža podršku socijalno osjetljivim skupinama koje uključuje u društveni život lokalne zajednice.

lijevo
desno