Primopredaja vlasti: gradonačelnik Mato Franković službeno stupio na dužnost

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sa svojim zamjenicama Jelkom Tepšić i Orlandom Tokić činom primopredaje službeno su stupili na dužnost.
 

Povjerenica Vlade Republike Hrvatske Nada Medović predala je gradonačelniku Frankoviću primopredajni zapisnik u kojemu se između ostalog nalazi i financijsko izvješće Grada Dubrovnika za razdoblje od 1. siječnja do 8. lipnja 2017. godine, izvješća Upravnih odjela Grada Dubrovnika te preporuke o projektima i programima koje je potrebno što prije realizirati.

Nakon čina primopredaje gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković obratio se medijima istaknuvši kako je preuzeo primopredajni zapisnik iz kojega se može vidjeti kako Grad Dubrovnik posluje pozitivno.

"U razdoblju od 1. siječnja do 8. lipnja 2017. godine na ime prihoda, Grad Dubrovnik ostvario je 131 milijun 271 tisuću i 977 kuna. U istom tom razdoblju na ime rashoda Grad Dubrovnik ostvario je 115 milijuna 856 tisuća 985,34 kune. Stanje neplaćenih računa i naloga koji su trenutačno u obradi po Upravnim odjelima Grada Dubrovnika ukupno iznosi tri milijuna 707 tisuća 218,71 kunu dok je stanje novčanih sredstava na žiroračunu Grada Dubrovnika 18 milijuna 692 tisuće i 705,17 kuna te 20 tisuća 594,60 eura", istaknuo je gradonačelnik Franković dodajući kako se još jednom zahvaljuje svim građanima koji su izašli na izbore i iskazali povjerenje njemu i njegovom timu.

"Na početku moga mandata jamčim vam da ću časno i pošteno služiti svim građanima Grada i da sam gradonačelnik svih bez obzira na političke boje", kazao je gradonačelnik Franković.

lijevo
desno