Prijem zahvale za žurne službe

Župan Nikola Dobroslavić sa zamjenicima te gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković primili su u ponedjeljak u palači Ranjina pripadnike žurnih službi koji su radili na osiguranju i logistici nedavnog summita ”Kina +16”.

 

Župan Dobroslavić uvodno je istaknuo kako je bilo riječ o opsežnom poslu koji je odrađen na visokoj razini.

 

”Želim se zahvaliti svima vama jer je ovaj summit prošao u najboljem redu, nije bio nijedan incident. Ovo je bila izvrsna vježba cijeloj Hrvatskoj za predstojeće predsjedanje Vijeća EU u prvoj polovici 2020. godine kad ćemo imati sve čelnike članica EU. Također želim se zahvaliti i građanima Dubrovnika, ali i svim djelatnicima komunalnih službi, od Čistoće, Sanitata, Libertasa, ali i Zračne luke Dubrovnik koji su također odlično odradili svoj dio posla”, rekao je župan Dobroslavić.

 

Gradonačelnik Franković je također pohvalio sve službe i zahvalio se građanima na strpljenju u danima održavanja summita.

 

”Ovo je bio najveći diplomatski događaj u povijesti naše domovine. Trebalo je poslati poruku sigurnosti i gostoprimstva, mislim kako smo uspješno odradili obje zadaće. Naši gosti su otišli s jednim lijepim osjećajem iz našega grada i vjerujem da smo se i na ovaj način otvorili prema kineskom tržištu. To nam je jako važno jer je riječ o gostima koji dolaze izvan glavne sezone,” izjavio je Franković.

 

Načelnik PU DN Ivan Pavličević rekao je kako nikad dosada nije bilo toliko štićenih osoba na jednom mjestu u isto vrijeme.

 

”Skup je prošao bez ijednog incidenta i imamo pohvale sa svih strana. Mi smo oduvijek znali kako se postaviti prema štićenim osobama, ali nikada do sada nismo imali situaciju da ih imamo toliki broj u isto vrijeme. Pokazali smo da znamo, ali želim istaknuti kako su ta dva dana održavanja summita bila samo finale višemjesečnih priprema. Usko smo surađivali s komunalnim službama kako bi sve prošlo kako treba. Zahvalan sam također našim sugrađanima na ukazanom strpljenju prilikom zaustavljanja prometa i provođenja ostalih nužnih mjera”, rekao je Pavličević.

lijevo
desno