Prijem za zamjenika norveškog veleposlanika

Zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić primila je danas zamjenika veleposlanika Kraljevine Norveške Helgea Kloumana Marstrandera. 

 

Gospodin Marstrander dužnost u Veleposlanstvu Kraljevine Norveške u Republici Hrvatskoj preuzeo je ovog ljeta, a u Dubrovniku sudjeluje u kongresu Europskog centra za volontiranje (CEV ) koji se od 1. do 4. listopada održava u našem gradu. 

 

Dogradonačelnica Tepšić zamjenika norveškog veleposlanika upoznala je s tijekom turističke sezone, kulturnom ponudom Dubrovnika te se osvrnula na strateški projekt Respect the City kao i na kapitalne projekte koje Grad Dubrovnik razvija uz korištenje fondova Europske unije s posebnim osvrtom na EU projekt ugradnje sustava dizalica topline s morskom vodom u zgradu gradskog bazena jer se ta investicija sufinancira sredstvima država darovateljica, među kojima je i Kraljevina Norveška.

 

Bilateralni odnosi između Norveške i Hrvatske uspostavljeni su u veljači 1992. Osim veleposlanstva u Zagrebu Norveška ima počasne konzulate u Dubrovniku i Rijeci.

 

lijevo
desno