Prijem za nagrađene na Danima hrvatskog turizma

Gradonačelnik Mato Franković primio je nagrađene na Danima hrvatskog turizma. S područja Grada Dubrovnika osam je dobitnika, a među njima su prve nagrade pripale hotelu The Pucić Palace za najbolji 'stories hotel' i prometnom redaru Grada Dubrovnika Marku Šilji u kategoriji ''Čovjek – ključ uspjeha''.

 

Među nagrađenim hotelima su i Valamar Lacroma Dubrovnik (kategorija 'kongresni hotel'), Royal Princess i Excelsior (kategorija 'hotel 5*') te Neptun (kategorija 'hotel 4*), ACI marina Dubrovnik u kategoriji srednjih marina te Taj Mahal u kategoriji restorana.

Čestitajući svima na nagradama i zahvaljujući na uloženom trudu, gradonačelnik je govorio o mjerama koje Grad provodi u cilju omogućavanja lakšeg  poslovanja i rada u turizmu, ističući i produženi rad gradskih vrtića koji će, odgovarajući na potrebe građana, raditi cjelodnevno, uključujući i subote.

Predstavnici hotelskih kuća kao najveći problem istaknuli su nedostatak radne snage i smještajnih kapaciteta za radnike koji dolaze izvan Dubrovnika. U tom je smislu gradonačelnik istaknuo napore ove gradske uprave u osiguravanju novih stambenih prostora za mlade obitelji na ovom području, gdje je Grad po novom modelu ''Dubrovačke stanogradnje'' upravo započeo s izgradnjom 50 novih stanova u Mokošici, a iduće godine kreće izgradnja u Solitudu. Također, kupljeno je i oko 100.000 kvadrata na Pobrežju gdje će se urbanistički osmisliti i komunalno opremiti parcele koje će potom biti ponuđene na kupnju mladim obiteljima.

''Na ovaj način želimo zadržati naše mlade obitelji ovdje, da tu žive i rade, ali i privući one koji danas iz Slavonije iseljavaju u Irsku i druge zemlje da tu dođu i rade na području Dubrovnika'', kazao je gradonačelnik.

lijevo
desno