Prijem za izaslanstvo grada prijatelja Montereya

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, sa suradnicima, primio je danas delegaciju grada prijatelja Montereyja. Prijemu su nazočili i direktor Dubrovačkog polumaratona ''Du Motion'' Alen Bošković te direktor američkog maratona Big Sur Doug Thurston.

 

I ovom je prigodom istaknuta izvrsna suradnja dva grada prijatelja, a gradonačelnik Mato Franković upravo je Dubrovački polumaraton nazvao ''krunom suradnje''. Naime, još 2017. godine dva su grada primila nagradu međunarodne organizacije ''Sister Cities International'' za suradnju na pripremi i organizaciji događanja ''Du Motion'' u kategoriji "Inovacije: Gospodarski razvoj'' za gradove koji imaju ispod 100 tisuća stanovnika.

 

Laurie Huelga iz Grada Montereya predstavila je članove izaslanstva, među kojima su bili i pobjednici ovogodišnjeg međunarodnog maratona Big Sur koji se održava u Montereyu, a koji je 30 godina stariji od dubrovačke utrke. Zahvalili su na gostoprimstvu i izrazili zadovoljstvo što su svake godine prisutni na polumataronu ''Du Motion'', koji se nadolazeći vikend održava u Dubrovniku.

lijevo
desno