Prijem za češkog veleposlanika uz Dan Grada i Festu

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković primio je u subotu, 3. veljače uz blagdan svetoga Vlaha i Dan Grada veleposlanika Republike Češke u Hrvatskoj Milana HovorkuPrijemu je nazočila i pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Ivana Brnin.

 

Gradonačelnik je veleposlaniku Hovorki poželio dobrodošlicu i izrazio zadovoljstvo što je gost Dubrovnika na Dan Grada i Festu njegovog zaštitnika.

 

Veleposlanik Hovorka u travnju prošle godine boravio je Dubrovniku kada se također susreo s gradonačelnikom, a razgovaralo se nizu inicijativa za buduću suradnju, posebno na polju kulture. Tako je, između ostalog, predloženo i intenziviranje kontakata između Dubrovnika i češkog Krumlova.

 

Kao plod tog susreta gradonačelnika Frankovića s češkim veleposlanikom, Grad Dubrovnik je u srpnju prošle godine posjetilo izaslanstvo Krumlova. Ova dva srednjovjekovna grada povezuje zaštita UNESCO-a te izazovi suvremenog turizma, s obzirom da se radi o jednom od turistički najatraktivnijih čeških gradova. U tom je smislu bilo riječi o projektu Grada Dubrovnika Respect the City za čija su iskustva, vezano za poduzete mjere s ciljem postizanja održivog turizma, u Češkom Krumlovu jako zainteresirani.

 

lijevo
desno