Odbijeni arbitražni zahtjevi protiv Republike Hrvatske i Grada u predmetu Razvoj golf

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković održao je danas konferenciju za novinare na temu obrana interesa Grada i odbijene tužbe tužitelja, tvrtki Razvoj golf i Elitech, sa zahtjevom za naknadom štete za projekt Golf park na Srđu, koja je pokrenuta pred Međunarodnim centrom za rješavanje ulagačkih sporova Washington D.C. protiv Republike Hrvatske.

 

''Nedvojbeno je jasno kako RH nijednom nije sprječavala nikog u realizaciji onog što je sukladno zakonu dozvoljeno. Jasno je dokazano kako nijedna institucija nije favorizirala investitora prilikom ishođenja akata i dokumenata nego se radilo sukladno zakonu i zakonskim procedurama'', rekao je gradonačelnik Mato Franković, dodajući kako je ova odluka suda iznimno važna i zbog druga dva postupka koja se vode.

 

U tijeku su dvije arbitraže, od kojih se jedna vodi pred istim sudom u Parizu, a nju je pokrenuo Aaron Frenkel osobno, dok se druga vodi pred sudom u Zagrebu, a tu je Razvoj golf tužio Grad Dubrovnik vezano za ukidanje koncesije za tvrđavu Imperijal.

 

''Istaknuo bih pozitivnu ulogu Državnog odvjetništva Republike Hrvatske, njihovo veliko zalaganje i činjenicu da smo dobili prvu rundu, a pred nama su druga dva postupka za koja vjerujem da će se pozitivno završiti'', kazao je  gradonačelnik Mato Franković, koji je bio jedan od svjedoka u ovom procesu, na strani Republike Hrvatske.

lijevo
desno