Premijer Plenković i predsjednik Sabora Jandroković kod gradonačelnika

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković u društvu svojih zamjenica Jelke Tepšić i Orlande Tokić te predsjednika Gradskog vijeća Marka Potrebice održao je danas radni sastanak s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejom Plenkovićem i predsjednikom Hrvatskog sabora Goranom Jandrokovićem. Nakon sastanka u Maloj vijećnici Grada Dubrovnika župan Nikola Dobroslavić bio je domaćin sastanka u Palači Ranjina.
 


Uz premijera te gradonačelnika i župana, sastancima je prisustvovala hrvatska zastupnica u Europskom Parlamentu Dubravka Šuica, saborski zastupnik Branko Bačić, predsjednica Županijske skupštine Vilma Kosović kao i zamjenici župana.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković istaknuo je kako su ga predstavnici gradske i županijske vlasti upoznali s trenutnom gospodarskom, razvojnom, prometnom i turističkom situacijom na našem području. "Vlada Republike Hrvatske ima poseban afinitet prema ovoj županiji s obzirom na njezinu slabiju prometnu povezanost", rekao je podsjetivši da su gradonačelnik i župan, kao i drugi dužnosnici s tog područja, godinama jasno artikulirali potrebu izgradnje Pelješkoga mosta.

"Zajedno smo došli u fazu kada su sredstva odobrena i projekt će se realizirati sljedećih godina, što smatramo ključnim za kvalitetno povezivanje juga Hrvatske s ostatkom zemlje", istaknuo je predsjednik Vlade. 

Osvrnuvši se na turističku sezonu, Andrej Plenković je kazao da su podaci o povećanom broju turista i noćenja vrlo ohrabrujući, i na razini cijele Hrvatske, i u Dubrovniku."Imamo velika očekivanja od još jedne turističke sezone", naglasio je te iskazao razumijevanje problema do kojih dolazi zbog velikog broja turista s kruzera, koji mora biti u određenim okvirima onoga što grad može apsorbirati s obzirom na UNESCO-ovu baštinu, što zahtijeva uređeniji protok gostiju."

Premijer je istaknuo važnost daljnjeg razvoja Grada i Županije kao sveučilišnog središta, što će privući brojne mlade ljude u Dubrovnik. Ujedno je čestitao gradonačelniku Frankoviću na izboru.


Gradonačelnik Mato Franković zahvalio se Vladi i Saboru na dolasku i na podršci Gradu Dubrovniku. Istaknuo je kako je predsjednike Vlade i Sabora izvijestio o uspostavljanju političke stabilnosti i usvajanju proračuna, ali je iznio i neke probleme s kojima se Grad trenutno nosi. –„Imamo problema oko avionskih linija, a činjenica je da su građani Dubrovnika za Croatiu Airlines, građani drugog reda. Na to sam upozorio premijera i zamolio ga za intervenciju kako bi se to u budućnosti promijenilo. Razgovarali smo i o Terminalu za brodove na kružnim putovanjima i jasno je kako bi Grad trebao biti aktivni sudionik u bilo kakvom budućem planiranju tog projekta“, rekao je gradonačelnik.

lijevo
desno