Premijer Andrej Plenković obišao novu školu na Montovjerni

Predsjednik Vlade Andrej Plenković, u društvu dubrovačkog gradonačelnika Mata Frankovića i suradnika, obišao je danas novoizgrađenu školu na Montovjerni, prvu novu školu u Dubrovniku nakon 35 godina.

 

Premijer Plenković kazao je kako je zahvalan gradonačelniku Frankoviću koji mu je, zajedno s ravnateljicom škole Snježanom Vlahinić, predstavio projekt završene Osnovne škole Montovjerna.

 

''Škola je izgrađena sredstvima Grada Dubrovnika uz potporu Vlade RH. Mislim da je ovo sjajan projekt i da još jednom pokazuje koliko Grad ulaže u mandatu gradonačelnika Frankovića'', istaknuo je Premijer.

 

Škola će svoje prve učenike primiti u rujnu, s početkom iduće školske godine. Ovaj tjedan završena je ugradnja i montaža opreme za kuhinju nove škole, a prošli tjedan potpisan je i ugovor o isporuci i ugradnji učioničkog i uredskog namještaja i opreme.

 

Nova škola na Montovjerni kapaciteta je 450 učenika, opremljena je dvodijelnom sportskom dvoranom s pratećim sadržajima, blagovaonicom i knjižnicom, dodatnim učionicama za izborni predmet te prostorima za pedagoga i psihologa.

 

Najveći je pojedinačni kapitalni projekt Grada Dubrovnika u osnovnoškolsko obrazovanje, vrijedan preko 75 milijuna kuna.

lijevo
desno