Predstavnici Judo kluba Dubrovnik 1966 na prijemu kod gradonačelnika Frankovića

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković primio je danas predstavnike Judo kluba Dubrovnik 1966, predsjednika Kluba Frana Stjepovića, dopredsjednicu Klaru Mitrović, člana Uprave Igora Jankovića i glavnog trenera Matea Semiza.
 

Uz zahvalu na prijemu i dosadašnjoj potpori, predsjednik Stjepović upoznao je gradonačelnika Frankovića s dosadašnjim aktivnostima i rezultatima koje postiže klub na hrvatskoj, europskoj ali i svjetskoj judo sceni.

"Judo klub 1966 već 50-ak godina djeluje u Gradu i drago nam je da Dubrovnik broji nekoliko judo klubova na svome području jer ovaj sport omogućuje djeci da se od svojih najranijih godina bave sportom i da se od najranijih godina upoznaju sa sportskim aktivnostima. Moram istaknuti da smo dobili priliku da budemo domaćinima Europskom seniorskom judo kupu koji se održava u travnju i koji je zaživio punim plućima te postaje tradicionalan. Prošle godine na Kupu je nastupilo 27 zemalja s tri kontinenta", kazao je predsjednik Stjepović.

Član Uprave Igor Janković i glavni trener Mateo Semiz predstavili su organizacijsko uređenje kluba kao i broj aktivnih članova kluba posebno se osvrnuvši na uvjete u kojima radi i djeluje klub.

Gradonačelnik Mato Franković čestitao je vodstvu kluba na izvanrednim sportskim rezultatima koje postižu njihovi članovi, a  posebne čestitke uputio je dopredsjednici Klari Mitrović na uspješno položenom sudačkom ispitu najviše svjetske licence kojim je postala prva hrvatska sutkinja najvišeg svjetskog ranga.

Osim na uspjehe koje ostvaruje klub, gradonačelnik Franković osvrnuo se i na sportsku infrastrukturu koja predstavlja jedan od najvećih problema s kojima se susreću sportski klubovi Grada.

"Grad Dubrovnik pokrenuo je neke inicijative koje bi za rezultat trebale imati rasterećenje sportske dvorane u Gospinom polju. Naravno, svjesni smo da je to malo i da je riječ o vatrogasnim mjerama te da je jedino pravo rješenje sportski centar u Gospinom polju. Do sada smo obavili uspješne razgovore s Dubrovačkom biskupijom i jednim dijelom vlasnika zemljišta u Gospinom polju. Preostaje nam još jedan dio, ali optimistični smo. Naravno, svjesni smo da za sve ovo treba vremena i da se promjene neće dogoditi preko noći, ali jasne ciljeve smo postavili i želimo ih ostvariti", kazao je tijekom prijema gradonačelnik Franković.

lijevo
desno