Predstavnici Grada Dubrovnika posjetili Dom Maslina i Centar Josipovac

Prigodom nadolazećih blagdana gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Frankiović, zamjenica Jelka Tepšić i privremene pročelnice Marijeta Hladilo i Zrinka Raguž posjetili su  u petak štićenike Dom Maslina za djecu i mlađe punoljetne osobe i Centar za rehabilitaciju Josipovac.


U Domu Maslina predstavnici Grada Dubrovnika susreli su se s ravnateljicom Ilianom Stojanović i uručili joj prigodne poklone za štićenike Doma. Korisnici Centra Josipovac za izaslanstvo Grada izveli djeličak programa kojeg tradicionalno priređuju na svečanoj priredbi uoči blagdana sv. Nikole kada promoviraju sve ono na čemu su vrijedno radili tijekom godine.

Ravnateljica ove ustanove, u čijem je stalnom smještaju 31 korisnik, Marina Sambrailo pobliže je upoznala gradonačelnika i njegove suradnike sa ustrojem Centra i aktivnostima koje provode.

Uz čestike za božićne i novogodišnje blagdane Gradonačelnik Franković kazao je kako bi svi sugrađani trebali posjetiti centar kako bi se uvjerili koliko vrijedno rade njegovi  štićenici te kako bi prepoznali rad svih uključenih djelatnika i volontera na poboljšanju kvalitete života korisnicima.

„Jedinice lokane samouprave moraju biti dodatno senzibilizirane prema potrebama svih svojih stanovnika. Pomagali smo Centru Josipovac do sada i nastavio ćemo podržavati vaš rad i dalje“, poručio je. Istaknuo je nužnost ustrojavanja Centra za autizam i najavio pokretanje i takve inicijative u narednom razdoblju.

lijevo
desno