Predstavnici Dječjeg foruma i Dječjeg gradskog vijeća na prijemu u Gradu

Povodom Dječjeg tjedna, koji se ove godine obilježava od 7. do 13. listopada, dubrovački gradonačelnik Mato Franković i zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić primili su izaslanstvo Društva naša djeca Dubrovnik, kojeg su činili učenici Dječjeg foruma, Dječjeg gradskog vijeća te volonteri Društva.

 

U njihovo ime Gradonačelnika i Zamjenicu pozdravila je dječja gradonačelnica Karmen Begić. Uz predstavljanje dosadašnjih aktivnosti izvijestili su i o skorom odlasku članova Foruma u Sabor RH, gdje će u ime djece Dubrovnika izložiti problem za kojeg smatraju da se treba riješiti na nacionalnoj razini. Ove godine govorit će o sigurnosti djece u prometu i problemima koje je donio zakon o liberalizaciji tržišta autotaksi prijevoza.

 

Ujedno su izrazili zadovoljstvo obnovom dječjih i sportskih igrališta, a vodstvo Društva naša djeca Dubrovnik zatražilo je pomoć Grada kod osiguranja prostora za događanja koja organiziraju. Gradonačelnik Mato Franković kazao je kako će, u sklopu prostora koji se uređuju u Luci Dubrovnik za potrebe dubrovačkih udruga za mlade, biti dovoljno prostora kojeg će moći koristiti i Društvo.

 

Gradonačelnik Franković ujedno je podsjetio i na brojne projekte kojima Grad Dubrovnik pomaže djecu i mlade, od samog rođenja, preko vrtićkih i školskih dana, do studiranja i pomoći kod osiguranja stambenog prostora, što je najnovija mjera koja uskoro kreće u realizaciju.

lijevo
desno