Predstavljena web stranica za digitalne nomade ''Dubrovnik Long Stay''

Web stranice za digitalne nomade “Dubrovnik Long Stay ”, predstavljena je danas u Lazaretima. Stranica je rezultat dvogodišnjeg rada na projektu razvoja Dubrovnika kao odredišta za digitalne nomade, odnosno osobe koje rade na daljinu i borave na jednom mjestu duže vrijeme, ali i svim turistima na duljem boravku u Dubrovniku. Nastala je kao nastavak dosadašnjih aktivnosti u ovom smjeru, u partnerstvu Grada Dubrovnika i Turističke zajednice grada Dubrovnika.

 

Zamišljena je kao ''one stop shop'', sa svim potrebnim informacijama na jednom mjestu, od toga gdje spavati, gdje jesti i što vidjeti do toga gdje raditi, što je za digitalne nomade jako važna informacija. Trenutačno su tako na stranici predstavljena tri prostora za co-working, kao i svi iznajmljivači koji su  u registru ponude za ovu specifičnu skupinu posjetitelja.

 

''Dubrovnik je odnedavno i na listi deset svjetskih gradova najpoželjnih za boravak digitalnih nomada, što je jasan rezultat našeg rada u tom smjeru, a upravo s ciljem da budemo što atraktivniji i kompetitivniji razvili smo ovu stranicu koja je sadržajno potpuno prilagođena interesima i potrebama digitalnih nomada. Zanimljiva je, jednostavna i informativna'', rekla je prilikom predstavljanja web stranice zamjenica dubrovačkog gradonačelnika Jelka Tepšić.

 

Direktorica Turističke zajednica, Ana Hrnić, istaknula je kako je nova web stranica za cilj ima povećati interes digitalnih nomada za Dubrovnik uključujući mogućnost povećanja rezervacija, turističkih servisa i agencija te svih tvrtki povezanih s turizmom. Kako je najavila, ono što će zaokružiti cijelu priču jest posebno dizajnirana Nomad City kartica koja će nuditi različite pogodnosti svim nomadima koji će boraviti u Dubrovniku. Sve ovo, uz različite forme društvenih mreža, digitalnim nomadima pomoći će u izgradnji njihove zajednice.

 

Autor sadržaja web stranice, Mark Thomas, prezentirao je izgled i sve kategorije koje sadrži stranica – smještaj, novosti, informacije, dostupnost radnog prostora, događanja, karticu za digitalne nomade te sve informacije vezane za vize i radne dozvole. Sve informacije popraćene su i kartom za lakše snalaženje u prostoru. “Ako je svejedno otkud radiš, zašto to ne bi bilo na nekom prekrasnom mjestu?” – ključna je rečenica nove web stranice čije se puštanje u rad očekuje početkom lipnja.

lijevo
desno