Predstavljena prva knjiga o VK Jug „Pet do sto“

Gradonačelnik
Sport

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković nazočio je u petak navečer promociji knjige „Pet do sto“, prve knjige o Vaterpolskom klubu Jug, autora Željana Konsua. Promocija je održana u hotelu Lacroma, u organizaciji VK Jug i Grada Dubrovnika.

 

U svom obraćanju nazočnima, gradonačelnik Franković istaknuo je kako vaterpolo i Jug nedvojbeno reprezentiraju Grad Dubrovnik, koji se ponosi Jugom. Zahvalio je autoru Željanu Konsuu na vrijednom djelu, a najavio je i skoru rekonstrukciju bazena.

 

- Obnovit ćemo cijeli hotel Stadion i Jug će dobiti ono što zaslužuje, prvi muzej vaterpola u svijetu. Na taj način ćemo moći našim sugrađanima, ali i svim posjetiteljima ovog grada pokazati cijelu vrijednost i povijest, ne samo Juga nego i Divlje lige, i tako pokazati još jednom koliko se Dubrovnik i vaterpolo vole. – poručio je gradonačelnik Franković.

 

Autor Željan Konsuo vezan je uz Juga više od dva desetljeća. Bio je predsjednik od 1998. do 2003. Od tada je dopredsjednik kluba, a trenutno je i dopredsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza, član Nacionalnog vijeća za sport i član Izvršnog odbora HOO-a.

 

 

 

 

lijevo
desno