Predstavljena knjiga "Iz opkoljenog Dubrovnika za Vjesnik u Zagrebu"

U sklopu programa obilježavanja Dana dubrovačkih branitelja u dvorani Ivana Pavla II upriličena je promocija knjige „Iz opkoljenog Dubrovnika za Vjesnik u Zagrebu“, autora Suada Ahmetovića, dubrovačkog novinara i publicista.

 

Promociji monografije nazočio je predsjednik Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Marko Potrebica. Obraćajući se, predsjednik Vijeća istaknuo je značaj ovakve knjige iz koje se, rekao je, osjeća patnja  bol i nada koju su osjećali građani Dubrovnika u Domovinskom ratu. Pohvalio je činjenicu da nije bilo naknadne obrade zapisa te je ppzvao i druge ratne novinare da na sličan način objave svoje tekstove.

Izrazio je zadovoljstvo što je Grad Dubrovnik bio u prilici poduprijeti izlazak ove knjige j čestitao autoru.

Monografija je posvećena braniteljima Dubrovnika koji su sačuvali slobodu Grada, a sadrži izbor novinarskih tekstova koje je Suad Ahmetović, kao jedini stalni dubrovački dopisnik nacionalnog dnevnog lista Vjesnik, pisao i objavljivao iz dana u dan od 1991. do 1995. godine i u razdoblju poslijeratne obnove. Uključuje izvješća, osvrte, intervjue, komentare i reportaže.

 

Tekstovi su preneseni bez ikakvih naknadnih izmjena i dopuna, a poredani po datumima omogućuju čitateljima da se podsjete gdje su bili onoga dana kad su opisana ratna zbivanja objavljena u Vjesniku.

 

Recenzenti monografije su dr. sc. Jakša Raguž, povjesničar s Hrvatskog instituta za povijest u Zagrebu i ratni general HV-a Veselko Gabričević koji je bio zapovjednik obrane Dubrovnika i zapovjednik 163. Dubrovačke brigade HV-a.

lijevo
desno