Predstavljen projekt Ambasadori digitalnih nomada u Dubrovniku

Zamjenica dubrovačkog gradonačelnika Jelka Tepšić sudjelovala je na konferenciji za novinare u Turističkoj zajednici grada Dubrovnika, na kojoj je predstavljen projekt Ambasadori digitalnih nomada u Dubrovniku, koji će se u gradu izmjenjivati tijekom cijele godine.

 

Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić, rezimirala je dosadašnje aktivnosti Grada Dubrovnika i TZ grada Dubrovnika vezano za profiliranje Dubrovnika kao destinacije za digitalne nomade, posebice putem organizacije nekoliko konferencija, projekata i događanja na međunarodnoj razini. Naglasila je kako je upravo Hrvatska bila među prvim zemljama koje su uvele vize za digitalne nomade, a Grad Dubrovnik je bio prvi koji je započeo projekt digitalnih nomada kao promotora destinacije.

 

''Projektom digitalnih nomada sasvim sigurno utječemo i na produljenje turističke sezone te dolazak većeg broja posjetitelja u terminima izvan središnje sezone'', kazala je zamjenica Tepšić te naglasila neke od poduzetih aktivnosti u tom smjeru, poput web stranice www.dubrovniklongstay.com pokrenute posebno za digitane nomade te Digital Nomad Pass, koji je svojom posebnom ponudom i cijenom prilagođen upravo takvim turistima, a koji će ujedno dati bolji uvid u podatke o tome koliko ljudi u Dubrovniku boravi, ne kao obični turisti nego oni koji ovdje neko vrijeme žive i rade.

 

Direktor Turističke zajednice grada Dubrovnika, Miro Drašković, osvrnuo se na dosadašnje aktivnosti koje je TZ grada Dubrovnika u suradnji s Gradom Dubrovnikom poduzela glede digitalnih nomada te predstavio Digital nomad Pass, koji uključuje ulaznice za razne znamenitosti, popuste na brojne usluge te besplatan javni gradski prijevoz u trajanju od mjesec dana. Pass je dostupan za sve nomade koji borave četiri tjedna u Dubrovniku te se može kupiti isključivo u TZ grada Dubrovnika. Također je naglasio kako je cilj daljnje učvršćivanje Dubrovnika kao Digital Nomad Friendly destinacije, ali i produljenje turističke sezone.

 

Projekt Ambasadori digitalnih nomada u Dubrovniku predstavila je Tanja Polegubić iz Saltwater Nomads te istaknula važnost uloge ambasadora digitalnih nomada, koji će okupljati digitalne nomade organizirati radionice, sastanke i razgovore tijekom kojih će se dijeliti iskustva rada na daljinu.

lijevo
desno