Predstavljen Dubrovački zimski festival 2018.

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković pozvao je sve Dubrovčane da posjete programe ovogodišnjeg Dubrovačkog zimskog festivala, koji počinje u subotu 1. prosinca paljenjem prve adventske svijeće i blagdanske rasvjete u Gradu, uz mnoštvo koncerata i raznovrstan program za najmlađe, te kulminira dočekom Nove Godine uz Ninu Badrić i Tonija Cetinskog na Stradunu.


Na predstavljanju Festivala za medije gradonačelnik je istaknuo ovogodišnje novosti, poput ''Stanice Sjeverni pol'', a Francesca Vlašić iz Dubrovačkih ljetnih igara, koje zajedno s Gradom i Turističkom zajednicom Grada organiziraju Festival, predstavila je naglaske programa.

Već od prvog dana Zimskog festivala, s nastupom Petra Graša, kreće niz koncerata na Stradunu koji se nastavlja 6.12. s Prljavim kazalištem, 8.12. nastupom Soulfingersa, 14.12. Koncertom duhovne glazbe, 15.12. nastupa Detour, 26.12. Željko Bebek, 27.12. koncert je dubrovačkih bendova – Teatar, Art band i Valetudo, 29.12. legandarni Gipsy Kings, 30.12. Opća opasnost te 31.12. prvo u podne dječji doček s Mijom Negovetić i kolendu, a navečer doček uz vatromet i zvijezde Festivala.

Prvog dana nove godine tradicionalni je Orlandov bal s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom u podne i koncer Klape Rišpet navečer. Poseban koncertni program očekuje nas 22. prosinca kada se u Hotelu Valamar Lacroma Dubrovnik priređuje Božićni koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra, pod dirigentskom palicom Marca Tarduea, koji će nastupiti s brojnim dubrovačkim glazbenicima, a ove godine pridružit će im se tenor Domagoj Dorotić te sopranistice Martina Zadro i Sara Žuvela.

Poseban program pripremljen je i za najmlađe, kojima 5. prosinca Sveti Nikola stiže na Stradun, gdje će ih 16. prosinca dočekati Božićna bajka. U neposrednoj blizini glavne pozornice, u Luži, bit će smještena ''Stanica Sjeverni pol'', gdje će Djed Mraz sa svojim pomoćnicima imati igraonice i radionice za djecu. Pričat će se priče, čitati bajke, slikavati se s Djedom, peći kolače s Bakom, učiti slikati i praviti frizure. Za dobru atmosferu će se posebno pobrinuti i Tintilinić animatori koji će našu stanicu svakodnevno pretvarati u pravu blagdansku igraonicu.

Obiteljski programi se nude i u susjednoj dvorani kina pa će se tamo moći pogledati predstava Svetog Nikole, Plesni kolaž, Božićnu čaroliju vrtića, Magic winter dance i Pepeljugu ali i zaploviti u prošlost pomoću vremeplova najljepših božićnih filmova svih vremena.

Za djecu je pripremljen i program u Uvali Lapad. Otvorenje ''Šarene zime u Uvali'' bit će također 1. prosinca, s čitavim nizom aktivnosti, od plesnih izvedbi, kreativnih radionica, kazališnih izvedbi, koncerata, uz nezaobilazno natkriveno klizalište. Kroz Uvalu će svaki dan voziti Adventski vlakić, besplatno prevozeći putnike.

U gradskom naselju Mokošica bit će postavljen i šator za programska događanja, koja će opet najviše biti usmjerena na najmlađe.

Za trajanja Dubrovačkog zimskog festivala vozi i posebna autobusna linija Xmas bus, od Kolodvora, preko Pila do Lapada, a od 17 sati gradski autobusi voze besplatno.

Uz gastronomsku ponudu na kućicama, u điru od Brsalja, preko Straduna do Gundulićeve poljane, posjetitelje će razveseljavati klapska pjesma te živi glazbeni program.

Program i novosti Dubrovačkog zimskog festivala mogu se vidjeti na www.dubrovackizimskifestival.com.

 

lijevo
desno