Predstavljanje prijedloga plana revitalizacije ljetnikovca Gučetić

U organizaciji Grada Dubrovnika i Razvojne agencija Grada DURA-e d.o.o. održat će predstavljanje Prijedloga plana revitalizacije ljetnikovca Gučetić kao društveno - kulturnog centra  i Memorijalnog centra Ruđer Bošković u utorak, 24.travnja 2018. godine u Umjetničkoj galeriji s početkom u 19 sati.

 

Prijedlog plana realiziran je u sklopu mreže 2nd Chance – Waking up the "sleeping giants" financirane iz URBACT III programa, koja se bavi rehabilitacijom nedovoljno iskorištenih zgrada i znamenitosti u gradovima s ciljem osiguravanja prostora za zajedničko dobro. Cilj projekta bio je razviti akcijski plan revitalizacije ljetnikovca Gučetić koristeći i propitujući participativne modele programiranja i upravljanja društveno kulturnim centrom u svrhu stvaranja identitetskog prostora koji uistinu „pripada" zajednici te u skladu s tim ljetnikovcu Gučetić namijenjena je funkcija društveno–kulturnog centra, dijelom posvećenog liku i djelu Ruđera Boškovića.

U izradi Prijedloga akcijskog plana sudjelovali su predstavnici lokalne akcijske grupe: Grad Dubrovnik - UO za kulturu i baštinu, UO za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša, UO za gospodarenje gradskom imovinom, UO za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo; Sportska udruga Komolac, udruga Art radionica Lazareti, Dubrovačke knjižnice – podružnica u Novoj Mokošici, Kulturno-umjetničko društvo Sv. Juraj Osojnik,  udruga Placa - kolektiv za istraživanje o prostoru; OŠ Mokošica, udruga Eko centar Zeleno Sunce i dječji vrtić Pčelica.

U uvodnom govoru prisutnima će se obratiti Ana Marija Pilato, direktorica DURA-e i  Marko  Ercegović , predstavnik nacionalne URBACT točke za Hrvatsku.
Prijedlog plana predstavit će  učenici Gimnazije Dubrovnik, Antonio Mustahinić, Karlo Krilanović i Romana Dominković. Prijedlog će biti predstavljen na inovativan i zanimljiv način - dramskom igrom naziva Ljetnikovac Gučetić, koju su s njima pripremile profesorice Matilda Perković i Lucijana Pendo.
 

lijevo
desno