Predsjednik Gradskog vijeća Potrebica nazočio obilježavanju 32. godišnjice osnivanja Specijalne jedinice policije Grof

Predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić i pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti, promet i mjesnu samoupravu Matilda Krile Prkoča sudjelovali su danas na svečanosti obilježavanja 32. obljetnice osnutka Specijalne jedinice policije Grof održanoj u bazi Interventne jedinice policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske u Platu.

 

Svečanosti su nazočili i Nikša Kusalić, izaslanik potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra hrvatskih branitelja Toma Medveda, predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije, pripadnici PU dubrovačko-neretvanske, članovi obitelji poginulih članova SJP Grof te branitelji.

 

Tom prigodom su odali počast poginulim pripadnicima polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Spomen obilježju.

 

- Hrvatski specijalac je bio onaj koji je bio spreman položiti svoj život, ostaviti svoju obitelj i bez ikakve kalkulacije se stavit u službu Domovine. Nažalost, naši hrabri branitelji, naši specijalci koji se nalaze na Spomen ploči položili su svoje živote, jednako tako kao što ste svi vi bili spremni to napraviti. Kada se zapitate je li vrijedilo, sjetite se da postoji generacija nas, djece Domovinskog rata koji i danas u svima vama vidimo istinske heroje – naglasio je predsjednik Gradskog vijeća dodajući da hrvatski specijalci danas mogu biti ponosni na svoje prethodnike.

 

- Siguran sam da smo u vašim rukama sigurni kao što smo bili u rukama hrvatskih specijalaca u Domovinskom ratu. Vi ste bili jezgra koja je stvorila hrvatsku vojsku, a udarne snage su bile Specijalna policija – zaključio je predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica.

lijevo
desno