Predsjednik Gradskog vijeća na otvorenju EXPO-a

Na svečanom otvorenju Dubrovnik EXPO-a, centralnog događaja međusektorske suradnje u području obrazovanja u organizaciji Centra za karijere mladih Dubrovnik, okupljene je u ime Grada Dubrovnika pozdravio predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica.

 

U toj je prigodi istaknuo kako Grad Dubrovnik nizom projekata podupire mlade, posebno ulaganjem u obrazovanje čime osigurava uvjete za ostanak u Dubrovniku.

 

''Budućim studentima, ovako lokal patriotski, poručio bih da obiđu sve štandove i potom se uvjere kako je najbolje studirati u Dubrovniku, odnosno vi domaći ostanite nam doma, a svi vi koji dolazite iz drugih dijelova Hrvatske i okruženja dođite nam studirati u Grad'', kazao je predsjednik Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Marko Potrebica te zahvalio Centru za karijere mladih Dubrovnik, na čelu s Markom Žmirkom, na organizaciji ovako bitnog događanja za mlade u našem gradu.

 

Dubrovnik EXPO u iduća tri dana okupit će oko 3.500 mladih iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore kojima će se na jednom mjestu predstaviti obrazovne institucije, srednje škole, centri izvrsnosti, gospodarstvenici, europske institucije i nadležna ministarstva. Generalni partner je Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj te je velik dio događaja i sadržaja posvećen upravo Europskoj godini mladih te predstavljanju europskih institucija/inicijativa i prilika na interaktivan i mladima prilagođen način.

 

Na svečanom otvorenju govorili su i potpredsjednica Europske komisije za demokraciju i demografiju Dubravka Šuica, voditeljica Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj Violeta Simeonova Staničić, zamjenik dubrovačko-neretvanskog župana Joško Cebalo i predsjednik Centra za karijere mladih Dubrovnik Marko Žmirak.

lijevo
desno