Predsjednik Gradskog vijeća na otvorenju CARNetove korisničke konferencije

Smart City
Predsjednik Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Marko Potrebica sudjelovao je u srijedu na svečanosti otvorenja 19. CARNetove korisničke konferencije CUC 2017. koja se pod nazivom “Povezani znanjem (… 25 godina)“ održava u hotelima Valamar Lacroma Dubrovnik i Valamar President Dubrovnik.


Predsjednik Vijeća Potrebica pozdravnim govorom poželio je organizatorima i sudionicama ugodan boravak u Dubrovniku istaknuvši veliki značaj Hrvatske akademske i istraživačke mreže (CARNet) u razvoju akademske zajednice.

Kazao je kako je Dubrovnik grad velike prošlosti, slavnih znanstvenika, trgovačko i diplomatsko čvorište i prozor u svijet kroz stoljeća, ali i da Dubrovnik danas ne živi u prošlosti, nego ima jasnu viziju budućnosti. -„Vidimo Dubrovnik kao Smart City, grad modernih tehnologija, mladih ljudi, kreativnih i novih ideja, a da bismo ostvarili taj cilj trebamo pomoć i partnerstvo CARNeta, ali i čitave akademske zajednice“, rekao je predsjednik Potrebica.

U godini kada Hrvatska obilježava 25 godina od uvođenja interneta predsjednik Gradskog vijeća uputio je zahvalu svim profesorima i nastavnicima koji su u uvjetima zastarjelog kurikuluma omogućili mladima ulazak u 21. stoljeće te izrazio nadu da će kurikularna reforma donijeti željene promjene u prilagođavanju programa i njihovom osuvremenjivanju.

CARNetova korisnička konferencija CUC 2017 okuplja rekordan broj od gotovo 1.100 prijavljenih sudionika, a bogat program sastoji se od 15 stručnih radova, 44 radionice, 24 ogledna sata i 70 interaktivnih izlaganja. Prvi dan konferencije obilježila je i prezentacija aktivnosti pilot projekta e-Škole, najvećeg projekta u području obrazovanja u državi, vrijednog 307 milijuna kuna i sufinanciranog EU sredstvima.
 

lijevo
desno