Predajom ključeva od Grada svečano otvoren "Dubrovački karnevo 2018."

Uz vesele nastupe mališana iz dječjih vrtića Pile i Izviđač, Plesnog studija Lazareti, Karneval benda i DJ Petre te predajom ključeva Grada ceremonijerima od karnevala na Stradunu je započeo Dubrovački karnevo 2018.


Ključeve od Grada ceremonijerima Tei Batinić i Josipu Kerschbaumu simbolično je predala zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić u pratnji pročelnika Upravnog odjela za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživa Brčića. Porukom maškarama da čuvaju ključeve i svoj grad zamjenica Tepšić i službeno je otvorila 19. Dubrovački karnevo.

Ceremoniji svečanog otvorenja u Turističko-informativnom uredu na Pilama prethodilo je predstavljanje bogatog programa ovogodišnjeg izdanja tradicionalne manifestacije koju zajednički organiziraju Grad Dubrovnik i Turistička zajednice grada Dubrovnika. Program su uz zamjenicu Tepšić i pročelnika Brčića predstavili zamjenik pročelnika Miho Katičić te direktorica TZGD-a Romana Vlašić. Od noviteta 19. po redu Dubrovačkog karnevala izdvojeni su programi „Dječja maškarata u Mokošici“ i „Valcer pod maskama na Stradunu“. Tom prigodom otvorena je i izložba akademske slikarice Josipe Šare pod nazivom „Karakteri Držićevih drama“.

U sklopu karnevalskog programa, večeras u Lazaretima s početkom u 20 sati, održat će se „Maškarata ispod kuplja“ u organizaciji Art Radionice Lazareti, a za dobru atmosferu pobrinut će se DJ Brane.

Faćenda od malih maškara na rasporedu je u subotu, 10. veljače, a počinje mimohodom malih maškara i maškaranih obitelji Stradunom od 15:00 sati. Slijedi maškarana zabava uz proglašenje najboljih pojedinačnih i obiteljskih maski. Zabava se održava od 15:30 sati u 4. i 5. lađi u Lazaretima.

U nedjelju, 11. veljače u 11:00 sati organizira se maškarana zabava u Osnovnoj školi Mokošica, a prava poslastica i osvježenje ovogodišnjeg, devetnaestog po redu Dubrovačkog karnevala je Valcer pod maskama na Stradunu! Uz bićerin, krafene i dobar ritam Gradske glazbe Dubrovnik i Karnevalskog benda  „Valcer pod maskama na Stradunu“ na programu je također u nedjelju s početkom u 16:00 sati. Prije toga, istog dana od 15:00 sati u hotelu Libertas Rixos očekuje vas Veliki ples malih maškara Društva naša djeca Dubrovnik.

lijevo
desno
Dokumenti uz članak
Dubrovacki_karnevo_2018.pdf
Dubrovacki_karnevo_2018.pdf
Dubrovacki_karnevo_2018.pdf