Pravobraniteljica za djecu u Dubrovniku povodom Dječjeg tjedna

Međunarodni tjedan djeteta 2018. u organizaciji Društva naša djeca tradicionalno će se obilježiti u Dubrovniku u prvom tjednu listopada, uz podršku Grada Dubrovnika. Ove godine 4. i 5. listopada u programu će sudjelovati pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević i njena savjetnica iz regionalnog ureda u Splitu Ana Babić Pezo.

Cilj je kroz različite aktivnosti senzibilizirati javnost na prava, potrebe i položaj djece u društvu. Tema ovogodišnjeg radnog sastanka institucija koje brinu o djeci je „Stanje prava djece u gradu Dubrovniku i Dubrovačko-neretvanskoj županiji“,  a središnja aktivnost je susret s djecom predstavnicima Dječjeg gradskog vijeća. U četvrtak, 4. listopada bit će otvoren Ured pravobraniteljice kako bi se svim zainteresiranima omogućilo individualno savjetovanje s pravobraniteljicom.
 
Program Dječjeg tjedna 2018.:

Četvrtak  4. listopada 2018.

9.00-10.00 - susret s domaćinima predstavnicima grada
10.00-13.00 - otvoren Ured pravobraniteljice za djecu u Gradu (Pred dvorom 1)
13.00-14.30 - susret s djecom predstavnicima Dječjeg gradskog vijeća
16.00 - obilazak dječjeg doma Maslina
 
Petak, 5. listopada 2018.

9.30-11.00 - okrugli stol/radni sastanak  „Stanje prava djece u gradu Dubrovniku i Dubrovačko neretvanskoj županiji“ sa svim predstavnicima relevantnih institucija u Dubrovniku (Grad Dubrovnik,  Dubrovačko-neretvanska županija, CZSS, Policijska uprava dubrovačko-neretvanska, HZJZ….)
12.00 - obilazak učeničkog doma Paola di Rosa