Pozivaju se građani na radionicu povodom izrade Plana upravljanja

Grad Dubrovnik i Zavod za obnovu Dubrovnika pozivaju građane na radionicu povodom izrade Plana upravljanja zaštićenom spomeničkom cjelinom grada Dubrovnika.

 

Radionica (3) „Potrebe građana i vizija Grada“ održat će se u Lazaretima, u subotu, 23. studenog 2019. od 10:00 do 12:00 sati. Dobrodošli su svi zainteresirani građani s čitavog administrativnog područja Grada Dubrovnika, njihovi predstavnici u tijelima lokalne samouprave te udruge civilnog društva.

 

Na radionici će se:

- predstaviti i valorizirati rezultati prethodnih radionica

- utvrditi stavovi o potrebama građana, o viziji Grada, kao i o ciljevima i mjerama za upravljanje.

 

Plan upravljanja izrađuje se s ciljem stvaranja pretpostavki za upravljanje zaštićenom spomeničkom cjelinom grada Dubrovnika kako bi se očuvala i unaprijedila svojstva izvanredne univerzalne vrijednosti pod zaštitom UNESCO-a uz istodobno razvijanje suvremenog života Grada, a radionicom će se ostvariti izravno uključivanje građana i njihovih prijedloga u izradu Plana upravljanja.

 

Participacija građana u trenutnoj fazi izrade Plana upravljanja predviđena je kroz radionicu, kao i fokus grupe radi definiranja vizije i ciljeva Plana upravljanja te njihovog usklađivanja s vizijom i ciljevima ostalih dionika u izradi Plana upravljanja i samom procesu upravljanja zaštićenom povijesnom spomeničkom cjelinom Grada Dubrovnika.