Povjerenstvo: Orlanda Tokić nije u sukobu interesa

Na sjednici Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, održanoj 5. prosinca 2018., na temelju podnesenog zahtjeva gradonačelnika Mata Frankovića, doneseno je mišljenje kako, obzirom na saznanja i dostavljenu dokumentaciju, zamjenica gradonačelnika Orlanda Tokić nije u sukobu interesa. Na konferenciji za novinare sazvanoj tim povodom gradonačelnik Franković izvijestio je kako Tokić ostaje obnašati funkciju zamjenice.

 

''Ovim se pokazala ispravnost naših dosadašnjih odluka i činjenice kako smo čvrsto stali iza svoje zamjenice i bili uvjereni od samog prvog dana kako nije u sukobu intresa. Nažalost, neki su unaprijed osudili zamjenicu. Ali danas želim jasno poručiti svim građanima kako je ova gradska uprava bez afera. Ova gradska uprava će ono što je obećala napraviti, više ili manje, a negdje će i pogriješiti. No sigurno je kako u četiri godine našeg mandata nećemo imati niti jednu jedinu aferu'', rekao je gradonačelnik Mato Franković.

Na konferenciji za novinare obratila se i zamjenica Orlanda Tokić.

''Niti u jednom trenutku nisam imala namjeru, a nemam ni sada, pravdati se za bilo kakve optužbe koje nisu utemeljene u Zakonu i u zdravom razumu. Svi oni koji su izašli u medije, a to su svi oporbeni vijećnici koji su sebe postavili kao tužitelje, suce i porotu donijeli su osudu, proglasili su sve radnje koje smo radili zadnje dvije godine, sve ono što smo se trudili i radili, pa i samu spornu točku koja je povučena s Gradskog vijeća, kriminalnim radnjama. Radi toga se u niti jednom trenutku nisam imala namjeru pravdati niti imam dalje namjeru komentirati i objašnjavati što je istina, a što nije. Od prvog trena ja sam pred sobom čista, znam da sam radila po zakonu i znam da nije bilo nikakvog utjecaja'', kazala je zamjenica Tokić.

Povjerenstvo za odlučivanja o sukobu interesa ustvrdilo je kako Orlanda Tokić nije u sukobu interesa jer je idejni projekt za tvrtku Primorje gradnja radila prije stupanja na dužnost i ‘što tijekom obnašanja dužnosti ne postoje okolnosti sukoba interes i jer tada nije ništa odlučivala za to trgovačko društvo’.

''Ponosim se što sam zamjenica gradonačelnika moga grada. Ponosim se svakim mojim projektom, nacrtanim i napravljenim. Ponosim time što imam snage, fizičke i psihičke, obavljati dva posla i dvije dužnosti. Što sam odgovorna prema svojoj tvrtki i Gradu. U svojoj glavi znam razlučiti što je javni interes, a što privatni. Ovaj papir je potvrda toga'', zaključila je Tokić.

lijevo
desno