Potpisan ugovor za izvođenje radova sanacije odlagališta komunalnog otpada Grabovica – 1. faza

Gradonačelnik Mato Franković, u ime Grada Dubrovnika i Arsen Zoran Tonšić, u ime izvođača radova G.T. Trade d.o.o. Split potpisali su ugovor za izvođenje radova sanacije odlagališta komunalnog otpada Grabovica – 1. faza, u vrijednosti 9.800.091,06 kn +PDV.

 

Planirani radovi obuhvaćaju rekonstrukciju postojećih građevina ulazno-izlazne zone te gradnju novih. Nove građevine koje će se izgraditi su cisterna za tehnološku vodu, sabirni bazen za otpadne i pročišćene tehnološke vode, vaga te taložnik i separator ulja i masti za plato za pranje vozila. Također, sanirat će se kazete s odvodnjom te izgraditi obodni kanali i ograda. Povećat će se kapacitet postojećih laguna za procjedne vode te rekonstruirati postojeće i izgraditi nove prometne površine.

 

''Ovim započinjemo ovu jako bitnu fazu sanacije Grabovice, a u konačnici idemo i u drugu fazu potpunog zatvaranja odlagališta, što bi trebalo biti do kraja 2020. godine. Moramo voditi računa gdje otpad dalje odlagati. Imamo lokaciju Ploča od resornog Ministarstva zaštite okoliša, međutim do tada nećemo imati riješeno pitanje prometovanja do Ploča jer Pelješki most neće biti izgrađen. Nadam se da ćemo dobiti suglasnost od MUP-a, dakle dopusnicu da takva vrsta prijevoza može prelaziti državnu granicu i ponovo ulaziti u RH. Lokacija budućeg Centra za gospodarenje otpada u Lučinom razdolju, na čemu radi Dubrovačko-neretvanska županija, bit će u konačnici rješenje za zbrinjavanje otpada'', naglasio je gradonačelnik Franković.

 

Rok za izvođenje radova je 6 mjeseci od dana uvođenja u posao, a radovi bi trebali započeti sredinom lipnja.

 

Arsen Zoran Tonšić iz tvrtke G. T. Trade kazao je kako je ova tvrtka u tom poslu 15 godina i da je sanirala više od 70 odlagališta. Dodao je kako sanacija neće smetati Čistoći pri samom dovozu otpada već će se uskladiti rad, kako su to radili i na ostalim poslovima sanacije.

lijevo
desno