Potpisan ugovor za energetsku obnovu OŠ Ivana Gundulića

Grad ZA djecu
Grad ZA učenike i studente

Nakon što je prošle godine završena energetska obnova OŠ Lapad, Grad Dubrovnik uskoro kreće  s energetskom obnovom zgrade Osnovne škole Ivana Gundulića. Ugovor o izvođenju ovih radova potpisali su dubrovački gradonačelnik Mato Franković te u ime izabranog ponuditelja, direktor Alfaplan građenja d.o.o., Mato Butijer.

 

Energetska obnova škole vrijedna je 7.536.308,75 kuna (uključujući PDV), a izvođač se obvezuje radove završiti u roku od 360 kalendarskih dana od dana uvođenja u posao.

 

''Nastavlja se kontinuirano ulaganje u osnovnoškolski sustav i podizanje standarda. Radimo OŠ Montovjernu koju ćemo završiti izgradnjom nove škole do Svetog Vlaha, uskoro započinjemo OŠ Marina Držića, a već smo energetski obnovili OŠ Lapad što je dokaz da ova gradska uprava ulaže značajna sredstva u škole'', rekao je gradonačelnik Mato Franković. Ujedno je roditelje, učenike i osoblje škole zamolio za strpljenje jer će se zbog radova na obnovi nastava odvijati u dvije smjene.

 

''Radovi će se zaboraviti, a ostat će ono što je bitno - škola u puno boljem i kvalitetnijem stanju, uz puno veći komfor'', naglasio je gradonačelnik Franković.

 

Ravnateljica OŠ Ivana Gundulića Vedrana Elez zahvalila se Gradu Dubrovniku što je prepoznao potrebe škole i djece, dok je direktor Alfaplana Mato Butijer kazao da će dati sve od sebe da projekt bude odrađen kvalitetno i na vrijeme.

 

Energetska obnova zgrade OŠ Ivana Gundulića obuhvatit će izolaciju dotrajalog krova zgrade, vanjskih zidova, poda prema tlu i stropa prema negrijanom prostoru. Zamijenit će se dotrajala vanjska stolarija, postaviti nova LED rasvjeta te će se ugraditi novi učinkoviti radijatori i obnoviti strojarnica. Realizacijom projekta zgrada će prijeći iz trenutnog energetskog razreda C u razred B, a godišnja ušteda za toplinsku energiju bit će čak 71,50%. Ukupna energetska potrošnja objekta smanjit će se za 54,65%.

 

Investicija je sufinancirana bespovratnim sredstvima EU fondova u iznosu od 34%.

lijevo
desno