Potpisan ugovor za izgradnju nove osnovne škole na Montovjerni

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković potpisao je ugovor o izvođenju radova rekonstrukcije - dogradnje i nadogradnje područne škole Montovjerna. Ukupna vrijednost radova, s uključenim PDV-om, iznosi 70.623.228,55 kuna, a rok za njihovo izvođenje je 18 mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao. Radovi bi trebali početi sredinom siječnja 2019. godine.

 

''Danas je jedan od iznimno važnih dana za Grad Dubrovnik, s obzirom da je u Dubrovniku posljednja škola izgrađena i otvorena 1985. godine. Do danas ni jedna nova škola nije izgrađena, niti je započeta gradanja. Bilo je nekih manjih rekonstrukcija, ali ništa ovako veliko i ozbiljno kao izgradnja nove škole na Montovjerni. Nova škola ubuduće će raditi u jednosmjenskoj nastavi od 1. do 8. razreda i moći će smjestiti 448 učenika'', rekao je gradonačelnik Franković u prigodi potpisivanja ugovora.

Posao izgradnje nove škole na javnom je natječaju dobila zajednica ponuditelja Strabag i Texo Molior. Planiranim projektom zadovoljit će se suvremeni prostorno-tehnički uvjeti, potrebe nastavnog programa i kapaciteti za organizaciju nastave u jednoj smjeni. Postojeća građevina nadograđuje se za jedan kat i dijelom spušta u podrum te se prostorno prilagođava i povezuje s dogradnjom. Dograđeni dio školske zgrade imat će također četiri etaže (podrum, prizemlje i dva kata), dok se sportska dvorana povezuje s prostorima u podrumu. Izgradit će se ukupno 16 novih učionica i dvodijelna sportska dvorana s pratećim sadržajima, blagovaonica i knjižnica, dodatne učionice za izborni predmet, te prostori za pedagoga i psihologa.

''Paralelno s procesom početka radova radimo i na procesu preseljenja postojeće škole u OŠ Lapad. Odrađuju se i radovi u Lapadu kako bi osigurali dovoljan broj učionica i kako bi osigurali da se učenicima koji se presele može normalno odvijati nastava. Završavamo i sportsku dvoranu kroz investiciju od dva milijuna kuna pa ćemo imati skroz završenu školu Lapad, od energetske obnove do sportske dvorane i onda možemo bez problema početi s radovima na Montovjerni'', kazao je također gradonačelnik.

U ime zajednice ponuditelja obratio se Sven Muller iz Strabaga te kazao kako je siguran da će školu napraviti ne samo u roku, nego i u vrhunskoj kvaliteti.
Gradonačelnik Mato Franković ujedno je zamolio građane Montovjerne za strpljenje zbog radova koji se već izvode i onih koji će se izvoditi u narednom razdoblju, napominjući kako ćemo u konačnici imati izuzetno vrijedne građevine, od vrtića, preko studentskog doma do škole.

lijevo
desno