POTPISAN UGOVOR ZA PROJEKT „REDU“ Gradu 1,2 milijuna kuna za edukaciju javnosti o gospodarenju otpadom

EU fondovi
ReDu
Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt “ReDu – provedba Programa izobrazno-informativnih aktivnosti o gospodarenju otpadom Grada Dubrovnika” vrijedan gotovo 1,2 milijuna kuna potpisan je 19. rujna, a uz Grad Dubrovnik kao korisnika bespovratnih sredstava potpisnici su Ministarstvo zaštite okoliša i energetike kao posredničko tijelo razine 1 te Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (Posredničko tijelo razine 2).


Riječ je o Ugovoru o dodjeli sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR), Kohezijskog fonda (KF) i Europskog socijalnog fonda (ESF) čiji je cilj dodijeliti bespovratna sredstva Korisniku u svrhu provedbe projekta.

Naime, početak provedbe projekta započeo  je donošenjem Odluke o financiranju 8. kolovoza 2018. godine. Ukupna vrijednost projekta je 1.386.980,00 kuna, dok su bespovratna sredstva dodijeljena u iznosu od 1.178.933,00 kuna.

Projekt „ReDu – provedba Programa izobrazno-inforrmativnih aktivnosti o gospodarenju otpadom Grada Dubrovnika“ trajat će 20 mjeseci, a uključuje edukaciju javnosti kroz provođenje niza informativno-izobraznih aktivnosti s kojima se želi doprinijeti povećanju stope odvojeno prikupljenog komunalnog otpada, smanjenju količine otpada koji se odlaže na odlagališta i izgradnji svijesti građana Grada Dubrovnika o važnosti gospodarenja komunalnog otpada.

Također, izobrazno-informativne aktivnosti sastavni su dio Plana gospodarenja otpadom za razdoblje od 2018. do 2023. godine koje je Gradsko vijeće usvojilo u svibnju ove godine.