Potpisan ugovor za gradnju Studentskog doma

U Rektoratu dubrovačkog Sveučilišta potpisan je Ugovor o javnim radovima gradnje kompleksa studentskog doma Sveučilišta u Dubrovniku. Potpisali su ga rektor Sveučilišta Nikša Burum s predstavnicima izvođača radova, zajednicom gospodarskih subjekata Ing-grad d.o.o., Projektgradnja d.o.o. i Tromont d.o.o. Na potpisivanju je bio i dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

 

Rektor je ovo prilikom zahvalio timu koji je, kako je naglasio, neumorno radio na projektu.
“Ovo je plud truda mnogih ljudi na Sveučilištu, pa bih se zahvalio članovima projektnog tima na čelu s Markom Potrebicom i naglasio kako su mukotrpno radili bez ijedne kune honorara, a ostajali su i subotom, i nedjeljom, i ljeti bez odmora kako bi sve ovo stigli. Projektna dokumentacija ima 800 stranica stavaka koje je trebalo pregledati na svaku ponudu. Hvala i bivšoj rektorici Vesni Vrtiprah, hvala Gradu i gradonačelniku koji su osigurali sredstva, kao i Županiji i županu koji potpomažu ovaj projekt. Hvala Središnjoj agenciji za financiranje i ugovoranje koja nam je savjetovala što napraviti u pojedinim fazama projektima. Hvala ministrici znanosti Blaženki Divjak i njenom zamjeniku Stipi Mamiću koji su osigurali sredstva koja su nedostajala nakon provedbe ovog natječaja,” kazao je, dodavši kako je ovaj projekt neophodan za razvoj Sveučilišta.

“Studentski dom je namijenjen studentima slabijeg socio-imovinskog stanja. Mi znamo u kakvom okruženju živimo i koliko je Grad skup. To nam je posebno značajno za razvoj Sveučilišta koji bez Studentskog doma ne bi mogao još dugo funkcionirati,” dodao je.

Zadovoljstvo zbog potpisivanja ugovora posebno je izrazio gradonačelnik Mato Franković .
“Mislim kako je ovo jedan od značajnijih dana u povijesti Grada Dubrovnika iz više razloga. Možda ga ne prepoznajemo uvijek, ali Dubrovnik je davno zacrtao cilj da postane sveučilišni grad, a ovo je jedan od skalina koje treba napraviti kako bismo potvrdili taj status. Ovo je jedan od rijetkih projekata kontinuiteta. Na Sveučilištu su se mijenjali rektori, ali projekt i cilj su ostali isti. Mijenjale su se i gradske uprave, ali cilj je ostao isti – pomoći izgradnju Studentskog doma i zato se treba zahvaliti svim bivšim rektorima i gradonačelnicima,” izjavio je.

Dodao je kako će projekt studentima u Dubrovniku donijeti brojne benefite, posebno zbog činjenice da studenti imaju veliki problem pronalaska smještaja, kojeg nerijetko moraju napustiti početkom lipnja. Najavio je kako će radovi ,s obzirom na bitnost projekta,  trajati i tijekom sezone.

“Dozvolili smo da se radi i u sezoni jer je riječ o strateškom projektu Grada. Molimo građane na strpljenje jer znamo kako je riječ o zoni u kojoj boravi veliki broj stanovnika i vjerojatno će radovi u nekom trenutku zasmetati, ali moramo se strpiti i shvatiti kako je riječ o projektu koji je iznimno važan za Grad i kako će gradnja trajati 18 mjeseci, a nakon toga ćemo imati izvrsnu građevinu,” izjavio je Franković.

lijevo
desno