Potpisan Sporazum o suradnji na realizaciji projekta rekonstrukcije i opremanja terapijskog bazena

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković i ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik  doc. prim. dr. sc. Marijo Bekić, dr.med. potpisali su Sporazum o suradnji na realizaciji projekta rekonstrukcije i opremanja terapijskog bazena s pripadajućim prostorijama. Bazen će služiti za terapijske i rehabilitacijske svrhe, kao nadopuna pružanja socijalnih i zdravstvenih usluga, u svrhu poboljšanja kvalitete života djece i mladih s teškoćama u razvoju na području Grada Dubrovnika.

 

Grad Dubrovnik će izraditi cijelu projektnu dokumentaciju, a Opća bolnica Dubrovnik će provesti postupak javne nabave temeljem dostavljene projektne dokumentacije i zaključiti ugovor s odabranim izvođačem nakon što Grad osigura sredstva u proračunu. Tlocrtna površina bazena s pripadajućim prostorijama u koje spadaju prostor za galvanske kupke, za četverojezgrene kupke, lokalne kupke, propusnici, prostor za fizioterapiju, prostor za sanitarne propusnike, garderobu, iznosi 230 metara kvadratnih.

 

Gradonačelnik Franković je naglasio da Grad Dubrovnik kontinuirano ulaže u Opću bolnicu Dubrovnik, što potvrđuje iznos od preko pet milijuna kuna koji Grad Dubrovnik osigurava Općoj bolnici Dubrovnik u ovoj godini. Također je istaknuo kako će zajedno s Općom bolnicom Dubrovnik rješavati pitanje stanovanja za liječnike i medicinsko osoblje. 

 

- Radimo na projektu društveno odgovornog poslovanja u kojem očekujemo uključenost svih gospodarskih subjekata na području Dubrovnika s ciljem podizanja kvalitete medicinske usluge. Neophodna je kupnja nove opreme koja je iznimno skupa, ali osigurava veću kvalitetu zdravstvene usluge u našem gradu, što naši sugrađani od nas i očekuju. Zato nam je bolnica prioritet, a pozivam još jednom i sve ostale općine i gradove s područja Dubrovačko-neretvanske županije da se uključe u potpomaganje OB Dubrovnik jer na taj način podižemo kvalitetu usluge za sve žitelje naše županije. Jer su svi oni korisnici usluga OB Dubrovnik – poručio je gradonačelnik Franković.

Ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik dr. Marijo Bekić istaknuo je kako je bazen vrlo detaljno projektiran za fizikalnu terapiju.

 

- Planiran je rad sa svom djecom kojoj će to biti potrebno, i s djecom s posebnim potrebama, ali i s djecom koja će zahtijevati određene vrste fizikalne terapije uslijed ozljede ili nekog patološkog stanja. Neće se raditi nikakav poseban probir već će bazen koristiti sva djeca koja će trebati liječničku pomoć kroz fizikalnu terapiju pod nadzorom educiranih stručnjaka, fizijatara i fizioterapeuta – objasnio je ravnatelj Bekić, dodavši kako će izgradnja bazena dati prostor za angažman dodatnih mladih ljudi koji su završili fizioterapiju na opće zadovoljstvo i sustava, a naročito djece kojima je pomoć potrebna.

lijevo
desno