Potpisan Sporazum o financiranju radova za nadogradnju suda

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, župan Nikola Dobroslavić i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković potpisali su Sporazum o financiranju radova za nadogradnju poslovne zgrade u Dubrovniku za potrebe smještaja pravosudnih tijela. Planirana cijena nadogradnje iznosi 7 milijuna kuna, projektne dokumentacije 250 tisuća kuna, a sukladno Sporazumu Ministarstvo će projekt sufinancirati s 55 posto iznosa, Grad Dubrovnik s 35 posto te Dubrovačko-neretvanska županija s 10 posto iznosa ukupnih troškova projekta.

 

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković zahvalio je ministru na inicijativi i činjenici da je upravo u Dubrovniku Ministarstvo odlučilo ući u jedan ovakav projekt. “Osigurat ćemo sredstva predviđena Sporazumom jer je pravosudnim tijelima dodatan prostor potreban”, rekao je gradonačelnik Franković te također naglasio kako je povratak Trgovačkog suda u Dubrovnik iznimno važan.

Zahvalnost je izrazio i dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić. ''Drago mi je da smo se i mi kao Županija, u okviru svojih proračunskih mogućnosti, uključili u ovaj projekt, ali za ovako važne i dobre projekte uvijek pokušavamo iznaći sredstva, a zahvaljujem i Gradu Dubrovniku koji se ovim Sporazumom uključio u projekt”, istaknuo je župan.

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković istaknuo je kako je dodatni prostor pravosudnim tijelima vezanim uz područje Dubrovačko-neretvanske županije neophodan, a kako je ovaj projekt rezultat prethodnog posjeta.

“Tada smo obišli sve, vidjeli da prostora nedostaje, pa smo zaključili da bi jedino rješenje bilo nadogradnja kata, čime bi se nedostatak prostora adekvatno riješio za sva pravosudna tijela. Ovaj projekt je važan i u svjetlu reformi koje nam donose promjene pa će Općinski i Prekršajni sud biti spojeni, a i u Dubrovnik se vraća Trgovački sud”, rekao je ministar Bošnjaković. Dodao je i kako upavo zbog toga ovaj projekt, iako ne jedini, Ministarstvu iznimno važan, a radovi bi trebali biti završeni u roku od dvije godine.

Inače, Sporazumom je predviđena nadogradnja jedne etaže, površine 750  četvornih metara, (4. kat) na postojećoj zgradi u Ulici Dr. Ante Starčevića 23 u Gružu, a koja je u vlasništvu Republike Hrvatske.