Poslovni anđeli za dubrovačke startup-ovce

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i Baybars Altuntas, predsjednik Svjetskog investicijskog foruma poslovnih anđela (World Business Angels Investment Forum) potpisali su Memorandum o razumijevanju između Grada Dubrovnika  i WBAF-a u svrhu partnerstva i unapređenja suradnje.

 

''Ovdje se radi o poticanju startup-ova, novih tvrtki koje bi trebale donijeti novu vrstu gospodarske djelatnosti na prostoru grada Dubrovnika. Iskazujem zadovoljstvo početkom ove suradnje u koju će Grad Dubrovnik uključiti i Sveučilište u Dubrovniku i RIT Croatia te vjerujem da ćemo u budućnosti moći postati centar novih gospodarskih djelatnosti koje nisu isključivo vezane za turizam'', rekao je u prigodi potpisivanja gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković.

Svjetski investicijski forum poslovnih anđela međunarodna je organizacija čiji je cilj olakšati poduzetnicima pristup domaćim i međunarodnim financijskim sredstvima s krajnjim ciljem stvaranja radnih mjesta i dostizanja veće razine socijalne pravde diljem svijeta. 

''Bilo mi je jako drago čuti da Dubrovnik pokušavate učiniti vodećim gradom u turističkim inovacijama jer su inovacije jako važne u svakoj gospodarskoj grani, kao ulog za buduće generacije. Vrlo je znakovito da Dubrovnik preuzima takvo vodstvo, ne samo u Hrvatskoj i Europi nego i u svijetu. Zahvaljujem vam na vašim nastojanjima kojima podupirete startup-ove povezujući ih s globalnim tržištem. Siguran sam da će to stvoriti nova radna mjesta, veću socijalnu pravdu i bolje mogućnosti za nove generacije'', kazao je Baybars Altuntas dodajući kako se već u lipnju vraća u Dubrovnik na sastanak sa startup firmama.

Prije potpisivanja Memoranduma održan je i sastanak, na kojem je gradonačelnik Franković upoznao goste s gospodarskom situacijom u Dubrovniku, a Baybars Altuntas pojasnio na koji način funkcionira mreža ''poslovnih anđela''.

Baybars Altuntas svjetski je poznati poduzetnik i investitor, snažan promotor startup poduzetništva, predavač i autor iz Istanbula. Njegovo djelo „Iz autobusa u superauto“ prodana je u više od 100.000 primjeraka diljem svijeta, a knjiga je prošle godine doživjela i hrvatski prijevod. Predsjednik je Svjetskog investicijskog foruma poslovnih anđela (WBAF).

lijevo
desno